Sevilla dobila Valenciju, Rakitić među devet junaka koji su u 27 minuta očuvali prednost

HEROJSKU su pobjedu ostvarili nogometaši Seville u dvoboju šestog kola Primere pobijedivši na svom Sanchez Pizjuanu Valenciju 1:0.

Gol odluke Frederic Kanoute zabio je u 18. minuti utakmice, no čudom su se Andalužani spasili u drugom dijelu. Najprije je Piotr Trochowski u 57. minuti zaradio drugi žuti karton u redovima domaće momčadi. Prvi je dobio samo devet minuta ranije. Na svoje su gosti, nakon prva tri odigrana kola vodeća momčad prvenstva, došli u 68. minuti, kada je francuski stoper Julien Escude nepropisno u 16-ercu oborio Aritza Aduriza, skrivivši 11-erac za goste i zaradivši isključenje.

Međutim, Ever Banega promašio je penal, a Sevilla se uspjela obraniti do kraja utakmice. Od 71. su minute i Valencijini igrači igrali s igračem manje. Zbog udaranja Emira Spahića isključen je Aduriz.

Ivan Rakitić ušao je u igru umjesto strijelca Kanoutea u 58. minuti, odmah po isključenju Trochowskog, kojeg je mijenjao u obadvama dosadašnjim prvenstvenim nastupima. U 86. minuti Raketa je dobio žuti karton, ali njegova Sevilla uspjela je izdržati 27 minuta s devetoricom na terenu (drugi crveni karton dobili su u 68. minuti, a sudačka nadoknada trajala je pet minuta).

Svih je 90 minuta za domaće odigrao bosansko-hercegovački reprezentativac Spahić. On je žuti karton dobio u 72. minuti.

U drugoj dosad odigranoj utakmici šestog kola Athletic je u Bilbauu odigrao 1:1 s Villarrealom. Domaćima je u toj utakmici isključen Ekiza u 82. minuti. Argentinac Marcelo Bielsa na baskijskoj klupi i dalje čeka svoju prvu pobjedu u Primeri. Dosad se samo može pohvaliti dvama remijima.

 

Primera, 6. kolo:

Sevilla – Valencia 1:0 (Kanoute 18)

Athletic Bilbao – Villarreal 1:1 (Gabilondo 44 / Nilmar 53)

Redoslijed: 1. Betis 12 (-1), 2. Sevilla 11, 3. Valencia 10, 4. Malaga 9 (-1), 5. Barcelona 8 (-1)... 12. Villarreal 5... 17. Athletic Bilbao 2...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.