Shearer o Rashfordovom potezu nakon poraza: Baš me briga što mu je bio rođendan

Foto: EPA, Screenshot: YouTube

NAPADAČ Manchester Uniteda Marcus Rashford proslavio je 26. rođendan nakon što je njegova momčad 29. listopada izgubila od Manchester Cityja (0:3) u 10. kolu Premier lige. Trener Uniteda Erik ten Hag nije bio zadovoljan potezom svoje zvijezde, ali je poručio kako se Rashford ispričao što je otišao u izlazak nakon teškog poraza.

O tome je govorio i jedan od najboljih engleskih napadača ikad Alan Shearer (53). "Baš me briga što mu je bio rođendan u subotu. Ako su vas deklasirali s 3:0 te ste odigrali užasno, morate ostati doma", rekao je Shearer u podcastu The Rest Is Football.

"Koliko mi se puta dogodilo da sam imao isplaniranu večer, ali sam rekao da ne mogu ići jer smo pregaženi u utakmici. Ne možeš ići u grad, u noćni klub one noći kada su vas gradski rivali pobijedili 3:0. Marcus je napravio glupost. Bio ti rođendan ili ne, ne možeš izaći kada te pregaze", dodao je najbolji strijelac u povijesti Premier lige s 260 golova, koje je zabijao za Blackburn i Newcastle.

Rashford je cijelu karijeru u Unitedu

Rashford je izašao iz Unitedove škole nogometa te je cijelu karijeru proveo u mančesterskom klubu. Prema podacima Transfermarkta, od 2016. do sada postigao je 124 pogotka u 373 utakmice. Ove sezone je na jednom golu u 14 nastupa. Manchester United nalazi se na osmom mjestu engleskog prvenstva s 18 bodova. City je vodeći s 27 bodova, dok drugi Tottenham ima bod manje uz utakmicu manje.