HNL

Šibenik slavi povijesni uspjeh, kultni klub ostaje bez Prve HNL?

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja / Pixsell

KORONAVIRUS je klubovima olakšao klubovima dolazak do licence za natjecanje u prvim ligama nakon što je UEFA zbog pandemije koja je paralizirala Europu i njen nogomet suspendirala neke odredbe pravilnika o licenciranju. 

Konkretno, od klubova se ne traži da dostave dokaz o povoljnom financijskom stanju u budućnosti koje bi im iduće sezone omogućilo nesmetano poslovanje natjecanje u prvoj ligi, zato što se posljedice i učinci krize još uvijek ne mogu sagledati do kraja.  

Za iduću sezonu, u kojoj na HNL pikira 12 klubova, njih čak 11 će dobiti dozvolu za igranje Prve HNL prema uvjetima koje zadovoljavaju. Inter je na prvoj instanci nije dobio zbog financijskih razloga, mada iz Zaprešića uvjeravaju da su sve svoje dugove podmirili i da će to biti vidljivo od sutra, točnije početka idućeg tjedna te da će onda sigurno dobiti licencu. 

U svakom slučaju, na rješenje se može žaliti do 28. svibnja, a HNS-ova komisija za žalbe konačnu odluku mora donijeti do 15. lipnja. 

Šibenik ne slavi samo povratak u Prvu HNL, nego što je prvi put u povijesti iz prve dobio licencu za natjecanje među elitom. Međutim, da bi ona postala "pravomoćna", mora povećati kapacitet natkrivenog dijela stadiona. Za sada je na Šubićevcu pod krovom 800 mjesta, a treba ih biti tisuću. To ne bi trebao biti problem jer se na tom stadionu igra finale Kupa, pa će HNS, Grad i Županija financijskim injekcijama pogurati Šibenik i Šubićevac prema tome da od uvjetne dobiju pravu licencu. 

Osim Intera, visi još jedan potencijalni povratnik u prvu ligu, riječki Orijent. Njegov stadion na Krimeji ne zadovoljava uvjete, pa želi igrati na Kantridi, ali kultni riječki stadion također zahtijeva ulaganja kako bi se na njega vratila elita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.