Silvijo Čabraja je glavni favorit za novog trenera Hajduka?

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

IVAN JURIĆ (48) ipak neće postati trener Hajduka. Proteklih dana pisalo se da je na korak do klupe splitskog kluba te da je sve već bio dogovorio s predsjednikom Uprave Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem. Čekala se tek potvrda klupskog Nadzornog odbora, no do toga nije došlo jer je Jurić ipak iz nepoznatog razloga odustao.

U međuvremenu se pojavila informacija i tko je novi favorit sportske struke Hajduka. Riječ je o Silviju Čabraji, 56-godišnjem treneru Lokomotive i rođenom Zagrepčaninu. Zagrebački klub želi ga zadržati, ali Hajduk bi bio iduća stepenica u karijeri. Čabraja vodi seniore Lokomotive od 2021. godine, a osim dobrim rezultatima, još se više eksponirao razvojem mladih igrača.

Prije toga je vodio juniore Lokomotive te Lučko, Stupnik i Ponikve. Čabraja se davno spominjao i u kontekstu trenera Dinama. No, tada se u javnosti pričalo da u Lokomotivi nikad nije imao pritisak rezultata i da je neprovjerena opcija za velike klubove.

Hajduk traži Ivankovićevog nasljednika

Podsjetimo, Hajduk je proteklu sezonu završio bez trofeja. Iako je na polovici SuperSport HNL-a bio vodeći, na kraju je osvojio treće mjesto iza prvaka Dinama i druge Rijeke, dok ga je u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa također izbacio zagrebački klub.

Krizu u proljetnom dijelu sezone otkazom je platio trener Mislav Karoglan, a do kraja ga je zamijenio Jure Ivanković. No, odmah se znalo da je Ivanković privremeno rješenje, čija se zamjena još traži.

Bilić izjavio da je Hajduk u završnim pregovorima s trenerom

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić, nasljednik Lukše Jakobušića, na prošlotjednoj skupštini govorio je o budućem treneru. "Naš jedini cilj je da momčad pokaže što se može napraviti radom, redom i disciplinom. Obećanja nećemo davati. Želimo biti konkurentni u domaćoj ligi za osvajanje trofeja. Želimo se plasirati u grupnu fazu Konferencijske lige.

Osvježavat ćemo igrački kadar, ali vjerujemo da ova momčad ima kostur da budemo uspješni. Nastavit ćemo s afirmacijom mladih igrača. Nadam se da ćemo do kraja sljedećeg tjedna imati trenera. U završnim smo pregovorima", izjavio je tada Bilić, no trener Hajduka nije bio poznat do kraja tjedna, a nije ni danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.