TRANSFERI

Simeoneov promašaj od 72 milijuna eura potpisao novi petogodišnji ugovor s Atleticom

Foto: EPA

FRANCUSKI nogometaš Thomas Lemar produljio je ugovor s Atletico Madridom do 2027. godine, javlja Marca. Lemar je stigao 2018. godine za 72 milijuna eura iz Monaca, no nije u Atleticu bio ni približno produktivan kao u Monacu. U 142 odigrane utakmice za Atletico zabio je devet golova i upisao 12 asistencija. Ima 26 godina i još stigne popraviti svoj učinak. Obično igra na poziciji krila, ofenzivnog veznog ili povučenog napadača.

Osim nastupa za Atletico, Lemar je i 27 puta nastupio za francusku reprezentaciju, za koju je zabio četiri pogotka. S Francuskom je osvojio naslov svjetskog prvaka, a s Monacom francusko prvenstvo. Prije pet godina briljirao je u Monacu, u kojem je u jednoj sezoni zabio 14 golova i podijelio 17 asistencija. Upravo mu je tada porasla cijena toliko da je Diego Simeone odlučio za njega dati 72 milijuna eura.

Lemar je jedan od igrača koji se zasad nisu uklopili u nogometnu filozofiju Diega Simeonea. Protekle je sezone zabilježio skroman učinak od pet zabijenih pogodaka i šest asistencija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.