Sin Gorana Ivaniševića s Hrvatskom pobijedio Srbiju i Švicarsku za veliko finale

Foto: Jurica Galoic/Pixsell

HRVATSKA muška teniska reprezentacija do 16 godina plasirala se u finale Winter Cupa u talijanskoj Reggio Emiliji. Plasman u finale kvalifikacijskog turnira ostvarila je nakon što je u polufinalu bila uspješnija od Švicarske s 2:1. Hrvatsku u finalu čeka okršaj s Italijom koja je do finala slavila protiv Poljske i Portugala. Meč se igra danas od 14 sati.

Vodstvo Švicarcima donio je Thomas Flynn, koji je pobijedio Franu Sučića (6:2, 6:3). Izjednačio je Duje Markovina protiv Henryja Berneta (6:3, 7:5), a plasman u finale Hrvatskoj su osigurali u paru Emanuel Ivanišević, sin Gorana Ivaniševića, i Markovina. Bili su bolji od Berneta i Thomasa 1:6, 6:2, 10:8. Prije toga su hrvatski tenisači deklasirali Srbiju s 3:0 u četvrtfinalu turnira.

Do pojedinačnih su pobjeda došli Frano Sučić protiv Dušana Baždara sa 7:5, 4:6, 6:4 i Duje Markovina protiv Aleksa Oparnice sa 6:4, 6.1. Treći su bod u paru osvojili Emanuel Ivanišević i Markovina protiv Baždara i Oparnice s 4:5(5), 4:1, 10:7.

Podsjetimo, sin osvajača Wimbledona je nedavno u paru sa Sučićem osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Hrvatske u parovima. Ivanišević trenira u zagrebačkom klubu Zagi, a Sučić u splitskom TK Splitu 1950. Sučić je i u pojedinačnoj konkurenciji došao do finala, gdje je izgubio od klupskog suigrača Duje Markovine, prvog nositelja turnira.