Sin brončanog Vatrenog zaprepastio mađarsku zvijezdu: "Kao da su trojica branila"

Foto: Profimedia/EPA

MAĐARSKA i Bosna i Hercegovina odigrale su bez pogodaka u drugom kolu elitne skupine Lige nacija u Budimpešti. Mađarska je bila opasniji protivnik s 20 udaraca (pet u okvir), dok je Bosna i Hercegovina imala sedam udaraca (dva u okvir). Mađari su dominirali i posjedom lopte sa 63 posto vremena, no goste je sjajnim intervencijama spašavao vratar Nikola Vasilj (28).

Nikola je sin Vladimira Vasilja (49), vratara koji je osvojio brončanu medalju s Hrvatskom 1998. godine. Nikola trenutno brani za njemačkog bundesligaša St. Pauli, a u karijeri je još branio za Zrinjski Mostar, Igman Konjic, HNK Branitelj iz Mostara, drugu momčad Nürnberga te ukrajinsku Zoryu Lugansk. Vasiljevom partijom posebno je bio oduševljen mađarski kapetan Dominik Szoboszlai (23).

"Imali su nevjerojatnog golmana, kao da su bila trojica na golu, a ne jedan. Nevjerojatno. Igrali smo nogomet sa željom koju smo pokazali u duelu protiv Bosne i Hercegovine. Naših devetnaest šansi za gol pokazuje da smo krenuli u dobrom pravcu. Šteta što nismo zabili barem jedan pogodak."

Szoboszlai je nogometaš Liverpoola koji prema Transfermarktu vrijedi 75 milijuna eura. Vasilj prema Transfermarktu vrijedi milijun i pol eura, a za reprezentaciju BiH ima 11 nastupa.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.