Sjajna forma hrvatskog napadača. Zabio je šesti gol u zadnjih pet utakmica

Foto: Profimedia

PETAR MUSA (26) nastavio je s odličnom golgeterskom formom u američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi MLS. U gostujućem porazu 2:3 svog Dallas FC-a kod Sportinga u Kansas Cityju postigao je svoj šesti pogodak u posljednjih pet nastupa. Musa je na teren stupio u 57. minuti te je osam minuta kasnije poravnao na 2:2. Bio je to njegov 11. pogodak ove sezone, a s tim je učinkom na diobi osmog mjesta ljestvice strijelaca MLS-a.

Inače, domaći Sporting je poveo s 2:0 golovima Agade (11., 23.), na 2:1 je smanjio Kamungo (30.) prije no što je Musa izjednačio. Ipak, Rodríguez (81.) je u završnici osigurao tri boda domaćima. I Dallas i Sporting su daleko od plasmana u doigravanje, Dallas je s 23 boda na 11. mjestu Zapadne konferencije, dok je Sporting 13. s 20 bodova, a na osmom i devetom mjestu te konferencije koja vode u play-in su Houston i Austin s po 30 bodova.

Rekordan transfer Dallasa

Musa je početkom veljače potpisao za Dallas u rekordnom transferu za taj klub iz MLS-a. Da bi ga doveo iz Benfice, Dallas je platio 9.7 milijuna eura i obvezao se da kroz razne bonuse taj transfer može iznositi i 13 milijuna. Musa je potpisao četverogodišnji ugovor. Koliko se taj posao isplaćuje Dallasu, pokazao je i sinoć s tri gola u 5:3 ligaškoj pobjedi protiv Minnesote.

Musu je Benfica kupila u ljeto 2022. za 5.5 milijuna eura od Boaviste. Ranije je igrao za Zagreb, Inter Zaprešić i Slaviju Prag, iz koje je išao na brojne posudbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.