JUDO

Sjajna Hrvatska osvojila četiri medalje na europskom prvenstvu u judu

Foto: Cro Judo/Facebook

DRUGI put u četiri dana 20-godišnja hrvatska judašica Helena Vuković ostala je bez brončanog odličja na Europskom prvenstvu u Poreču, gdje je nakon petog mjesta u juniorskoj konkurenciji taj uspjeh ponovila i među mlađim seniorima u kategoriji preko 78 kg.

Samoborku je u utorak u borbi za broncu svladala Mađarica Mercedesz Szigetvari bacanjem na ippon 29 sekundi prije kraja osnovnog dijela.

HVALA SVIMA NA FENOMENALNOM JUDO POREČU 2020 Iznad svih - HRVATSKA 🇭🇷 💪 🥋 EP mlađi seniori: 🥇 Lara Cvjetko (-70 kg) 🥈 Karla Prodan (-78 kg) 🥈 Robert Klačar (-66 kg) EP juniori: 🥉Ana Viktorija Puljiz (-52 kg)

Posted by Cro Judo on Tuesday, November 10, 2020

U tom trenutku Vuković je krenula u napad, nakon što je Szigetvari dobila drugu opomenu. Mađarica je imala prednost wazarija i Vuković je pokušala pojačanom aktivnošću natjerati suce da njezinoj suparnici dodijele još jednu opomenu, što bi joj donijelo medalju. No, Szigetvari je u jednom kontranapadu uspjela izvesti pobjedničko bacanje te tako ostaviti bivšu kadetsku prvakinju svijeta bez odličja u Poreču.

Tako je reprezentacija Hrvatske ostala na četiri odličja osvojena na Europskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore koje je vrlo uspješno organizirao Poreč u posljednjih tjedan dana.

Jedino zlato osvojila je Lara Cvjetko

Jedino zlato osvojila je Lara Cvjetko (do 70 kg) u konkurenciji mlađih seniorki. Srebrnim medaljama u istoj dobnoj skupini okitili su se Karla Prodan (do 78 kg) i Robert Klačar (do 66 kg), a Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) je osvojila brončano odličje u juniorskoj konkurenciji.

Bivša kadetska prvakinja Europe iz 2017. još prošli tjedan nije uspjela doći dalje od drugog kola juniorskog EP-a kojem je također Poreč bio domaćin, da bi samo šest dana poslije u konkurenciji starijih judoka došla do zlatnog odličja.

> Hrvatska u Poreču dobila europsku prvakinju u judu - Laru Cvjetko

Prodan srebrna

Hrvatska 22-godišnja judašica Karla Prodan osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 78 kg na Europskom prvenstvu za mlađe seniore koje danas završava u Poreču.

Prodan je u finalu poražena od Izraelke Inbar Lanir, koja je tako stigla do najvećeg uspjeha u karijeri.

U vrlo izjednačenoj borbi Lanir je na polovici osnovnog dijela stvorila prednost jednog wazarija, ali je minutu poslije Karla Prodan izvela bacanje kojim je izjednačila rezultat. Na ulazu u posljednju minutu Izraelka je zaradila drugu opomenu, čime je prednost bila na strani 22-godišnje Splićanke.

Nažalost, Inbar je 33 sekunde prije kraja izvela još jedno bacanje na wazari i time došla do naslova europske prvakinje do 23 godine, a bivša osvajačica svjetskog zlata u kadetskoj konkurenciji morala se zadovoljiti srebrnim odličjem.

Na putu do finala Prodan je imala tri borbe u kojima je svladala Talijanku Cerutti, Turkinju Erdogan i Rumunjku Sirbulet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.