us open

Sjajni Medvedev ušao u finale US Opena

Foto: EPA-EFE

DANIL MEDVJEDEV prvi je finalist ovogodišnjeg US Opena. Drugi tenisač svijeta je u polufinalu sa 6:4, 7:5, 6:2 pobijedio Felixa Auger-Aliassimea i za naslov će igrati s Novakom Đokovićem.

Samo jedan brejk bio je dovoljan Rusu za prvi set, ali je u drugom imao puno više problema. Kanađanin je napravio brejk u šestom gemu i poveo 5:2, a na servisu za set je imao dvije set lopte koje nije iskoristio. Medvjedev se vratio, nešto kasnije ponovno oduzeo servis Auger-Aliassimeu i rutinski priveo set kraju.

U trećem setu Kanađanin nije imao nikakve šanse i već nakon dvadesetak minuta je gubio 4:1 s dva brejka zaostatka i Medvjedev je došao do pobjede. Rus je meč završio s 37 winnera i 25 neprisiljenih pogrešaka, a osvojio je čak 81 posto poena na prvom servisu. Auger-Aliassime je imao čak deset dvostrukih pogrešaka te ukupno 39 neprisiljenih.

Podsjetimo, u finalu ženskog turnira igrat će dvije tinejdžerke, 19-godišnja Leylah Fernandez i 18-godišnja Emma Raducanu koja je do finala stigla iz kvalifikacija. Taj meč igra se u subotu u 22 sata po hrvatskom vremenu, a možete ga gledati na Eurosportu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.