Sjećate li se Hatema Ben Arfe? Odrekao se nogometa i gradi karijeru u drugom sportu

Foto: EPA

GODINE 2016. Hatem Ben Arfa (36) stigao je u Paris Saint-Germain kao nogometaš koji želi oživjeti nekoć obećavajuću karijeru. Pet godina kasnije dobio je tužbu protiv kluba za 100.000 eura nakon što je upisao samo 30 nastupa i postigao tri gola. Bio je možda prvi, ali sigurno ne i posljednji u nizu neuspjelih koji je stigao u glavni grad Francuske, spadajući u kategoriju talenta svjetske klase, koji je postao jeftin i koji je točno pokazao zašto je potonuo s vrhunca.

Ben Arfe se sada sjećamo u YouTube kompilacijama i tvitovima. Njegovi birani trenuci na terenu ostaju dojmljivi i kod nogometnih navijača izazivaju komentare kao što su "nećemo te zaboraviti". Ali koliko god bili impresivni, ti golovi daju uljepšanu sliku ofenzivnog veznjaka. Umjesto toga, Ben Arfa je bio golemi zaboravljeni talent ili, kako je ustvrdio njegov bivši agent, "veliki gubitak - možda najveći gubitak u nogometu 21. stoljeća".

Danas ima novu karijeru. Odrekao se nogometa i igra padel na profesionalnoj razini. "Ben Arfa ne radi ništa više osim toga. Svaki dan igra padel", piše Le Parisien. Dosad je ove godine odigrao 70 turnira u padelu, a na svjetskoj ljestvici padela zauzima 1342. mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.