SJEĆATE SE ARSENALOVIH "INVINCIBLESA"? Čak 11 igrača još igra, a jedan bi mogao ponoviti čudesni rekord

Foto: Getty Images/Guliver Image

PO MNOGIMA je to najbolja momčad koja je ikada osvojila naslov engleskog prvaka. Moćni, zastrašujući Wengerov Arsenal 2004. godine otišao je do kraja bez ijednog poraza, što je do tada uspjelo samo Preston North Endu davne 1889. godine.

Lehmann, Henry, Pires, Bergkamp, Ljungberg i ostale zvijezde te velike ekipe odavno ne igraju nogomet, no čak 11 igrača iz te generacije još je uvijek na terenima diljem svijeta. Wenger je u toj sezoni koristio čak 33 igrača, a jedan od njih ove sezone ima priliku ponoviti taj nevjerojatni uspjeh.

Stuart Taylor (36)

Rezervni golman "Invinciblesa" te sezone je odigrao samo jednu utakmicu, no danas je član Southamptona. Od odlaska iz Arsenala 2005. godine skupio je samo 27 nastupa u karijeri, a danas je rezerva Fraseru Fosteru u "svecima".

Ashley Cole (36)

Nekada možda i najbolji lijevi bek svijeta danas igra u LA Galaxyju. Odigrao je čak 35 utakmica u Arsenalovoj šampionskoj sezoni, a za englesku reprezentaciju je upisao 107 nastupa.

Kolo Toure (36)

Sa Solom Campbellom činio je neprelazni stoperski par u legendarnoj Arsenalovoj momčadi i jedan je od najzaslužnijih što "topnici" te godine nisu izgubili nijednu utakmicu. Vjerovali ili ne, Toure ove sezone ima priliku ponoviti taj uspjeh. Celtic tri kola prije kraja škotskog prvenstva ima 27 bodova više od drugoplasiranog Aberdeena i izbjegne li poraz u zadnja tri susreta, osvojit će titulu također bez ijednog poraza.

Gael Clichy (31)

Odigrao je osam utakmica za "Invinciblese", a danas je član Manchester Cityja. Guardiola ga se želi riješiti na kraju sezone i nije nemoguće da se Francuz vrati u Arsenal.

Justin Hoyte (32)

Od 2002. do 2008. osigurao je 34 utakmice za Arsenal, a tek jednu u šampionskoj sezoni. Iz Arsenala je otišao u Middlesbrough u kojem je u šest godina odradio 142 nastupa. Danas kruh zarađuje u FC Cincinnatiju u 2. američkoj ligi.

Jose Antonio Reyes (33)

Nekada najveća nada španjolskog nogometa, Reyes je u 14 nastupa za "Invinciblese" zabio osam golova. Danas igra u Espanyolu, a ove sezone je zabio Barceloni.

Mathieu Flamini (33)

Wengerova rezerva danas igra u Crystal Palaceu i suvlasnik je multimilijarderske kompanije GFBiochemicals, koja se bavi razvojem i prodajom alternativnih izvora energije.

Cesc Fabregas (30)

Te 2004. godine odigrao je tek šest utakmica i kasnije postao jedan od vođa Arsenala. Fabregas je danas jedan od glavnih Chelseajevih igrača, a sinoć je postao prvi u povijesti Premiershipa koji je u šest različitih sezona imao barem deset asistencija.

Jermaine Pennant (34)

Dok je 2010. godine igrao za Zaragozu, na željezničkoj postaji je parkirao Porsche. Ostavio ga je tamo pet mjeseci jer je jednostavno na njega - zaboravio. Sedam godina kasnije nema više Porschea, a nema ni svjetla najvećih europskih pozornica. Nakon Zaragoze je završio u Stokeu, pa u Indiji i Singapuru. Danas je član trećeligaša Buryja.

Robin van Persie (33)

Iako je došao tek na kraju sezone, Nizozemac je sudjelovao u nastavljenom Arsenalovu nizu nepobjedivosti koji se protegao i na sljedeću sezonu. U 194 nastupa za Arsenal zabio je 96 golova, a danas je član Fenerbahčea.

Jeremie Aliadiere (34)

Te sezone odigrao je tri utakmice za Arsenal, a danas se bori za opstanak u Lorientu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.