Sjeverni Irci očekuju pakao u Vinkovcima: "Cibalia će pucati po nama iz svih oružja"

CLIFTONVILLE u Vinkovce iz prve utakmice 2. pretkola Europa lige donosi prednost 1:0, ali njihov trener Eddie Patterson nema iluzija da mu to jamči prolaz, dok golman John Connolly želi navijačima koji kreću na dalek put u istočnu Hrvatsku posvetiti prolaz u 3. pretkolo gdje pobjednika ovog susreta čeka CSKA Sofija.

Trener sjevernoirskog viceprvaka, međutim, najavljuje kako njegova momčad neće čuvati rezultat iz Belfasta: "Znamo da nam remi jamči prolaz, ali ne idemo u Vinkovce s namjerom da odigramo utakmicu bez golova - takav pristup samo donosi pritisak. Reći ću svojim igračima da pokažu samopouzdanje. Možemo danima pričati o taktici i formaciji, ali na kraju se sve svodi na to da na terenu pokažemo disciplinu i sposobnost", izjavio je Patterson za službenu stranicu kluba, a njegovu izjavu prenosi BBC, koji je kao i vodeći sjevernoirski list Belfast Telegraph, pokušaju europskog proboja Cliftonvillea posvetio veliki prostor.



"Sjevernoirski klubovi imaju kompleks manje vrijednost od klubova s kontinenta"

Patterson je objasnio u čemu je tajna pobjede nad Cibalijom u prvoj utakmici: "Uvijek tražim 100 posto od svojih igrača, ali prošli tjedan sam im posebno naglasio kako je bitno da pokažu vjeru u sebe jer irski klubovi imaju mentalnu blokadu kada igraju u europskim kupovima jer se osjećaju kao da ne pripadaju tamo i ponašaju se kao da su pobijeđeni prije nego što lopta krene s centra".

Trener Cliftonvillea ipak nema iluzija o tome što ga očekuje na vrućem terenu u Vinkovcima: "Cibalia će pucati po nama iz svih oružja i to će za nas biti veoma teška večer".


BBC prenosi i upozorenje Stanka Mršića njegovim igračima, da im se slučajno ne dogodi da podcijene suparnike, bez obzira što su Vinkovčani u prvoj utakmici imali loptu u svom posjedu nevjerojatnih 70 posto vremena: "U prvoj utakmici nismo iskoristili potpunu dominaciju jer nam je nedostajala točnost u dodavanju prema napadačima".

Trener Cibalije zna kako će se gosti postaviti: "Čekat će naše greške i igrat će na kontre, ali mi moramo iskoristi svaku situaciju kako bi poentirali. Njihova prednost od 1:0 ih čini još opasnijim protivnicima, ali znam da možemo preokrenuti rezultat."

Jedini golman u povijesti Cliftonvillea koji je u Europi sačuvao mrežu sanja ponavljanje podviga



John Connolly je već ušao u klupsku povijest kao prvi golman koji je u europskoj utakmici sačuvao mrežu, i to u dvije utakmice; prošli tjedan protiv Cibalije i prije tri godine Dinaburga.

"Znam da ova utakmica nosi veliku važnost jer u Vinkovcima svi očekujemo bombardiranje, ali toga se ne bojimo jer tako je kad igrate u Europi, a to smo jedva čekali". I on naglašava da se neće braniti u gostima: "Ako bismo postigli gol, to bi Cibaliji duplo otežalo posao. Međutim, oni su dobra momčad i sada će krenuti još odlučnije nego u prvoj utakmici jer će ih navijači tjerati".

"Teško ćemo čuti naše navijače, jer Hrvati će stvoriti zastrašujuću atmosferu"

Red Army, kako se zovu navijači Cliftonvillea, pratit će momčad na dalekom gostovanju, a neki od njih na put su krenuli još u ponedjeljak: "Nevjerojatno je na koliko dalek put kreću samo da bi bili uz nas. U Hrvatskoj će teško uspjeti da ih se čuje jer Hrvati će stvoriti zastrašujuću atmosferu, ali mnogo će nam značiti kad vidimo njihove crvene i bijele boje i nadam se da ćemo im priuštiti sretan povratak kući".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.