Skandal u Srbiji. Igrači odbili premije za Euro, u savezu uzeli i po sto tisuća eura?

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

SRPSKA reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva u grupnoj fazi. Osvojila je dva boda i završila na posljednjem mjestu u skupini, iza Engleske, Danske i Slovenije. Zbog novog neuspjeha očekuju se brojne promjene, Dragan Stojković Piksi je pred otkazom, a ostavku je podnio potpredsjednik saveza Branislav Nedimović. Trebao bi uslijediti i kompletan remont FSS-a (Fudbalskog saveza Srbije).

Generalni tajnik Jovan Šurbatović također je najavio odlazak, no kako piše Telegraf, on iz financijskih razloga čeka da bude razriješen. Isti medij navodi da je Šurbatović posljednjih godina zarađivao ogroman novac, a čak je i za ovogodišnji Euro dobio premiju od 100 tisuća eura. Isti iznos dobili su i njegovi suradnici Nenad Bjeković i Stevan Stojanović. Telegraf tvrdi i da je direktor reprezentacije Miroslav Tanjga dobio 50 tisuća eura, a financijska direktorica FSS-a 45 tisuća.

S druge strane, srpski nogometaši su se odrekli premija iako je bilo određeno da će one iznositi od 100 tisuća eura naniže, ovisno o doprinosu na Euru. Oni su se svojih premija odlučili odreći u ime radne zajednice, kuhara, čistačica, ljudi koji održavaju terene i ostalih radnika u FSS-u kojima nitko nije odredio nikakve premije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.