"Skandal, umjetničko djelo, slomio je kukove Barceloni..." Pogledajte "gol godine"

Screenshot: Twitter

BRYAN ZARAGOZA MARTINEZ (22), omaleni (1.64), vižljasti, brzi dribler s lijevog krila Granade, dojučerašnjeg drugoligaša i aktualnog davljenika La Lige, u tek devetom nastupu u prvoj ligi uspio je ono što mnogim velikim zvijezdama ne uspije u cijeloj karijeri.

U niti prvih pola sata utakmice s Barcelonom (2:2), as predzadnje momčadi je aktualnom prvaku zabio dva povijesna gola. U 17. sekundi poentirao je za najbrže primljeni gol Barcelone u 21. stoljeću. Tako je srušio Karima Benzemu, koji je 2011. najvećem rivalu zabio nakon 21 sekunde. U 29. minuti Bryan je izveo još jedno čudo.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI BRYANOV GOL

Primio je loptu na lijevoj strani i onda se u trku zabio u sredinu prema kaznenom prostoru Barcelone. U susret mu je krenuo Jules Kounde. No, u idućih par sekundi nije se znalo koji od ova dva igrača prema Transfermarktu vrijedi 1.5, a koji 60 milijuna eura. Bryan je u trku dva puta poslao Koundea u pogrešnu stranu, a nakon što ga je drugi put izludio i tako se izborio da ostane sam pred golom Barcelone, slijedila je nova velemajstorija. Stao je i desnom vanjskom zakucao pod prečku za delirij na Granadinom stadionu.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI BRYANOV GOL

Marca je ovako opisala Bryanovo čudo: "Njegovo ime je Bryan Zaragoza, 22 su mu godine i sam je pojeo cijelu Barcelonu." As, drugi najčitaniji španjolski sportski medij, piše: "Ovo što je Bryan izveo je skandalozno. Već sada možemo reći da je zabio gol godine. Do njega je došao tako što je slomio kukove Koundeu i Ter Stegenu. Prvog je poslao na pod, a drugog ukipio i onda zabio apsolutno remek-djelo."