LIGE PETICE

Sky Sport: Milan smjenjuje sportskog direktora. Odlazi i legenda kluba?

Foto: AC Milan

ŠESTU sezonu Milan neće igrati Ligu prvaka. Sedmerostruki europski prvak nikako da pronađe put do povratka, a peto mjesto u Serie A ove sezone, ispadanje u grupnoj fazi Europa lige i eliminacija u polufinalu kupa ne zadovoljavaju vlasnika kluba fond Elliott

Zato dobro upućeni Sky Sport i Gianluca Di Marzio pišu da će se u utorak Milan službeno rastati sa sportskim direktorom Leonardom, koji je prošlog ljeta preuzeo ulogu generalnog direktora i vratio se u klub za koji je nastupao od 1997. do 2001. i vodio ga kao trener u sezoni 2009./10. 

Sredinom sezone u klub je stigao Ivan Gazidis iz Arsenala i preuzeo mjesto izvršnog direktora talijanskog velikana, a upravo se on i Leonardo ne slažu kada je budućnost momčadi u pitanju. Leonardo želi mlade igrače, ali i neke iskusne kako bi se Milan što prije vratio u Ligu prvaka, dok Gazidis planira dovoditi samo mlade igrače, što mnoge podsjeća na period iz Arsenala.

Da je odlazak Leonarda jako blizu, svjedoči i činjenica da je već poznat njegov nasljednik. Sportski direktor Rossonera trebao bi postati Luis Campos, koji je odradio sjajan posao u Lilleu i završio drugi iza PSG-a te izborio Ligu prvaka, uz eksploziju drugog strijelca lige Nicolasa Pepea (22 gola) i Jonathana Bambe (13 golova).

Također, talijanski mediji pitaju se što će nakon odlaska Leonarda biti s njegovom desnom rukom i legendom kluba Maldinijem. Ikona Milana mogla bi se povući jer smatra da to više neće biti projekt koji je započeo s Brazilcem. 

Burni dani slijede u Milanellu, a ne zna se što će biti ni s trenerom Gennarom Gattusom, koji želi ostati, ali je tako nešto gotovo nemoguće pa klub već neko vrijeme razmišlja o brojnim rješenjima na klupi. U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti događanja u klubu, tko će ga voditi i kako će sve to na terenu izgledati.