Slavni golman jedini ne plače za Ranierijem: "Istina se ne može sakriti, dobio je što je zaslužio"

Foto: Guliver Image/Getty Images

OTKAZ Claudiju Ranieriju iz Leicestera šokirao je nogometni svijet. Unatoč činjenici što se Lisice ove sezone (ne)očekivano bore za opstanak u Premier ligi i imaju šest poraza zaredom, a u prvenstvu nisu postigli gol tijekom 2017., otkaz čovjeku koji je prije samo nekoliko mjeseci bio čudotvorac, izazvao je šok u nogometnom svijetu.
 
Navijači diljem svijeta osudili su potez vlasnika Vichaija Srivaddhanaprabha koji je govorio kako Talijan ima njegovu punu podršku, a onda ga je potjerao svega devet mjeseci nakon povijesnog naslova prvaka Engleske. Također, u zaštitu otpuštenom Talijanu stali su i gotovo svi europski treneri koji se ne mogu načuditi potezu ekscentričnog poduzetnika iz Tajlanda. 
 
Prije samo nekoliko mjeseci Ranieri je s otpisanom momčadi napravio čudo nad čudima, ispisao je najljepšu sportsku bajku desetljeća i prije manje od dva mjeseca zasluženo je pokupio Fifinu nagradu za najboljeg trenera svijeta. No ovo što se dogodilo talijanskom treneru samo je dokaz da je nogomet postao surovi biznis, lišen ideala i romantičnog poimanja sporta. 
 
Iako su samo dva tjedna ranije službenim priopćenjem objavili da čvrsto stoje iza Claudija Ranierija, čelnici Leicestera u četvrtak su ga neočekivano otpustili. Prema pisanju engleskih medija, igrači su mu se iza leđa sastali s vlasnikovim sinom i govorili protiv njega, a Talijan navodno nije dobio priliku ni osobno se pozdraviti s momčadi.
 
"Čuo sa za to u četvrtak navečer. Jesam li iznenađen time? Ne, to je samo nogomet, zar ne? Za mene je bilo nekoliko čudnih odluka u 2016. i 2017. kao što su Brexit, Trump, Ranieri...", sjajno je otkaz Ranieriju objasnio Jurgen Klopp, dok je Jose Mourinho na presicu prije utakmice Uniteda i Southamptona došao u majici kojom se naklonio otpuštenom Talijanu.
 
Ipak, ne liju svi suze za Ranierijem. Bivši brazilski reprezentativac Doni, vratar koji je u karijeri branio za gotovo sve najveće brazilske klubove, a u Europi za Romu i Liverpool, jedan je od rijetkih koji se ovih dana naslađuje otkazom Talijana.
 
''Prije ili kasnije svi dobiju ono što su zaslužili. Laž može neko vrijeme biti skrivena, no istina će kad-tad izaći na vidjelo'', komentirao je Doni otkaz treneru s kojim je surađivao u Romi. Očito, Doni poznaje i mračnu tranu trenera kojeg cijeli svijet ovih dana žali.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.