CROATIA RALLY

Slike iz Hrvatske su obišle svijet. Croatia Rally se uživo gledao u 150 zemalja

Foto: Walter Sirotić

HRVATSKA je u protekla tri dana bila domaćin najboljim reli-posadama svijeta, koje su na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba skupljali bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC).

Jona Siebel, generalni direktor WRC-a, izjavio je da su sudionici natjecanja oduševljeni Hrvatskom i organizacijom natjecanja.

''Veliki entuzijazam organizatora nije mogao proći neprimijećeno, staze su bile lijepe i izazovne vozačima te je iza nas jedan sjajan event", poručio je Siebel.

Najveća utrka u Hrvatskoj

Croatia Rally najveća je utrka ikada održana u Hrvatskoj te jedna od najvećih sportskih manifestacija u hrvatskoj povijesti. U Zagrebu je boravilo 1200 sudionika natjecanja - vozača i pratećeg osoblja, a događaj je online i uživo pratilo oko 1500 novinara i snimateljskih ekipa. WRC se iz Hrvatske prenosio uživo u više od 150 zemalja širom svijeta, a utrke WRC-a godišnje gleda preko 800 milijuna ljudi.

Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja, zahvalio je brojnom timu i volonterima na predanom radu i organizaciji.

Snimke diljem svijeta

''Pokazali smo koliko volimo rally, kako dobri domaćini znamo biti i koliko potencijala ova manifestacija ima za Hrvatsku. Došli su nam novinari sa svih najvažnijih emitivnih tržišta Hrvatske, a slika naših prirodnih ljepota obišla je doslovno cijeli svijet. Kako bismo dodatno promovirali Hrvatsku, najbolji vozači dobili su posebne pehare koje je izradio istaknuti hrvatski kipar mlađe generacije, Mate Turić, sa simbolima na glagoljici", poručio je Šaškin.

U Hrvatskoj je u protekla četiri dana boravilo više od 200 stranih novinara i snimatelja, što je najveći broj svjetskih medija koji je uživo prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj. Novinari koji su došli u Zagreb stigli su iz niza zemalja, među kojima su i Slovenija, Belgija, Francuska, Italija, Austrija, Njemačka, Velika Britanija, Rusija, Mađarska, Brazil, Bugarska, Španjolska, Češka, Irska, Poljska, Australija, Bugarska, Japan, Argentina, Švedska, Portugal, Estonija, Nizozemska, Belgija, Finska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Cipa, Kina i druge. Slike i njihove reportaže iz Hrvatske otišle su na sve kontinente svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.