LIGE PETICE

Slobodnih 11: Najtrofejniji ikad, Milanov povijesni promašaj i Balotelli

Foto: EPA

BAŠ kao i svakog ljeta, tako i ovog ne nedostaje nogometaša kojima su istekli ugovori pa sada čekaju nove angažmane, a mi smo odlučili izabrati najboljih 11 nogometaša i od njih sastaviti momčad.

Kada bi se ova momčad stvarno oformila, možda se ne bi mogla boriti za najveća odličja, ali svakako je riječ o jedanaestorki koja izaziva respekt.

Na golu bi se našao Adrian, iskusni Španjolac koji poslije Betisa i šestogodišnje avanture u West Hamu trenutno nema klub. Na tržištu vrijedi 3,5 milijuna eura, a sa 127 nastupa u Premiershipu donosi iskustvo na golu kakvo svaka momčad može samo poželjeti. 

Najtrofejniji nogometaš i Realov promašaj

U obrani su redom dobro poznata imena. Najveće među njima je ono Danija Alvesa, najtrofejnijeg nogometaša u povijesti. Iza njega je sjajna sezona u PSG-u nakon koje mu je istekao ugovor, ali s obzirom na to da je briljirao na Copa Americi, ne bi trebao imati problema s nalaženjem novog kluba.

Lijevu stranu bi pokrivao Fabio Contreao, nogometaš kojeg je Real prije osam godina kupio od Benfice za 30 milijuna eura u nadi da će postati jednim od najboljih lijevih bekova na svijetu. To se nije dogodilo pa je već nakon četiri godine završio na brojnim posudbama, a nakon posljednje, u Rio Aveu, istekao mu je i ugovor s Realom pa je sada slobodan igrač.

U srcu obrane kao stoperi našli bi se Gary Cahill i Jonas Ramalho. Cahill je šest i pol sezona proveo u Chelseaju i skupio čak 290 nastupa. Bio je redovit i u reprezentaciji Engleske za koju ima 61 nastup, Chelsea je napustio nakon što je prošle sezone pod Sarrijem dobio samo 22 minute igre. Ramalho, s druge strane, nije imao tako veliku karijeru, ali tek mu je 26 godina pa još uvijek ima vremena dostići Cahilla. On je dosad nastupao za Athletic Bilbao i Gironu.

Legenda Juventusa i nekad najveći njemački talent

Vezni red kao oslonac bi imao talijanski dvojac. Andrea Bertolacci i Claudio Marchisio, dva nogometaša potpuno suprotnih karijera, bili bi glavni kotačići za igru momčadi. Bertolacci je iz Milana otišao kao jedno od najvećih razočaranja posljednjih godina i sada je na burzi, a Marchisio je Juventus napustio kao legenda kluba i sigurno još uvijek može nešto dati na nogometnom terenu.

Uz njih bi u veznom redu igrao još Lewis Holtby, svojevremeno jedan od najvećih talenata njemačkog nogometa, a danas 28-godišnjak bez kluba. U karijeri je igrao za Schalke, Tottenham i HSV, ali nikad nije ispunio svoj potencijal. 

Ikonski napad

Prvi od tri ofenzivca je Danny Wellbeck, bivši igrač Arsenala i Manchester Uniteda kojeg ne treba posebno predstavljati. Još uvijek je u sjajnim igračkim godinama i sigurno je da mu ponuda iz Premiershipa neće nedostajati. 

Ostala dva mjesta u napadu zauzimaju kontroverzni Mario Balotelli i Fernando Llorente, jedan od ključnih ljudi u Tottenhamovom pohodu na finale Lige prvaka prošle godine. Balotelli je posljednje tri sezone proveo u Francuskoj, prvo dvije i pol u Nici, a posljednjih šest mjeseci u Marseilleu. Odbio je produljenje ugovora i sada je slobodan igrač. Llorente je bio jedan od glavnih igrača u izbacivanju Manchester Cityja u Ligi prvaka, ali Tottenham nije s njim produljio ugovor pa sad i on traži novi klub. 

Trener ove momčadi bilo bi najveće trenersko ime koje je trenutno bez posla - Portugalac Jose Mourinho. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.