zoi 2022

Slovačku na ZOI-ju predstavlja Hrvat: Roditelji su se žrtvovali

Foto: EPA

MISLAV ROSANDIĆ hrvatski je hokejaš koji nastupa za Slovačku na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. "Ovo je moj život otkad znam za sebe, a njima još više znači kada čuju", rekao je Rosandić HRT-u misleći na tatu i brata koji su hokejaši, kao i mamu u ulozi navijačice.

"Priča je duga, dao sam više intervjua u ovih par dana nego u zadnjih deset godina. Otac je imao kontakt, roditelji su se žrtvovali. Bilo je to suludo. Mi i još dva dečka iz Zagreba išli smo u Slovačku", objasnio je Rosandić način na koji je kao dijete otišao u drugu zemlju radi sporta pa u njoj nastavio osnovnu školu.

"Iznajmili smo stan, a roditelji su se mijenjali, otac je dolazio svaka tri tjedna", kaže, ističući brončanu medalju osvojenu sa Slovačkom u U-20 kategoriji Svjetskog prvenstva te naslov prvaka 2016. godine.

Smatra se Hrvatom i Slovakom

Žao mu je što za vrijeme najvećih dana Medveščaka nije izgrađena hokejaška dvorana. "Nema infrastrukture, nemamo leda. Velesajam je u katastrofalnom stanju, imamo i Šalatu iz 1960. Kako to izgleda? Katastrofa. Dom sportova isto se gradio prije 50 godina", rekao je.

Sebe smatra Hrvatom i Slovakom. "U Slovačkoj sam proveo više vremena nego doma. Naježim se kada hrvatski sportaš nešto osvoji, kao i kada je Petra Vlhova osvojila zlato", zaključio je Rosandić koji dolazi iz zagrebačkog kvarta Trešnjevke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.