OI TOKIO

Slovenci nakon poraza: Prepelič je zaslužio zadnji šut

Foto: EPA

KOŠARKAŠI Francuske borit će se za naslov olimpijskih pobjednika protiv branitelja Amerikanaca, nakon što su u polufinalu turnira u tokijskoj Saitama Areni svladali reprezentaciju Slovenije sa 90:89.

Nakon 17 uzastopnih pobjeda, Luka Dončić je doživio prvi poraz u dresu slovenske reprezentacije, a utakmicu je završio sa 16 koševa, 18 asistencija i 10 skokova, ali uz šut 5/18 iz igre. Imao je loptu u zadnjem napadu, dodao je Klemenu Prepeliču, a njega je blokirao Nicolas Batum za slavlje Francuza.

Sekulić: Teška utakmica

"Teško je tako brzo pribrati misli. Jako teška utakmica, posebice fizički. Imali smo zadnji napad, šteta je što nismo uspjeli. Čestitam Francuskoj na finalu'', rekao je slovenski izbornik Aleksander Sekulić pa nastavio:

''Nije bilo nervoze, ali smo si previše dopustili da nas suci malo iznerviraju. Ovo ne bismo smjeli dopustiti. U nekim smo trenucima izgubili fokus. Kad smo se okupili i ostavili to po strani, bilo je puno bolje, ali nažalost prekasno. Francuzi se Dončićem nisu posebno bavili, jednostavno imaju vrlo atletske, visoke igrače, uspjeli su ga ograničiti. Nažalost, ostali igrači nisu bili tako raspoloženi. Na kraju smo imali otvoren šut, polaganje, ali opet su iskoristili svoje atletske sposobnosti i blokirali pokušaj. Moramo im čestitati na pobjedi."

O borbi za broncu i Australcima nije htio govoriti.

''Još je rano.''

Murić: Najgori nastup

Edo Murić, kapetan slovenskih košarkaša je dodao:

"Po mom mišljenju, ovo je sigurno bio naš najgori nastup na Olimpijskim igrama. S energijom i obranom nismo bili na razini na kakvoj smo bili u prošlim utakmicama. To je logično, manje je pauze, ekipe su sve jače. Francuzi su kaznili svaku pogrešku, ubacivali su trice. Bila je to dobra utakmica, sigurno boli, ali moramo se pribrati što je prije moguće i iskoristiti posljednju priliku za medalju.''

''Prepelič je odigrao odličnu utakmicu, na kraju nas je i vratio u igru. Zadnji šut bio je za Dončića ili Prepeliča. Luka je bila pokriven, imao je samog Prepeliča. No, Francuzi su jako dobra momčad, u svojim redovima imaju najboljeg obrambenog igrača svijeta. Također, zato što nas je vratio u utakmicu, Prepelič je zaslužio ovaj šut. Nažalost nije uspio'', opisao je Murić završnicu i zaključio:

''Mnogo je puta već odlučio u našu korist, ovaj put nije, vjerujem da će sljedeći put opet biti bolji. Naravno, poraz od poena razlike dodatno će nas rasplamsati, već smo pomalo emotivno prazni, ali morat ćemo se uzdići. Pokušat ćemo skupiti sve ono što smo učinili i radili u protekla dva mjeseca u utakmici protiv Australije i pobijediti s posljednjim atomima, jer Slovenija zaslužuje medalju za svu ovu dobru igru, energiju i atraktivnost koja nas je krasila tijekom cijelog turnira. Učinit ćemo sve za to. Danas smo tužni, a sutra je novi dan.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.