Slovenija bijesna, Zahovič napao zvijezdu Bayerna: "Nemaš ni trunke poštovanja"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETAŠI Austrije slavili su jučer protiv Slovenije koju vodi bivši trener Rijeke Matjaž Kek. Gol za pobjedu zabio je Guido Burgstaller u 74. minuti utakmice. Slovenija je mogla proći i puno gore, ali spašavao ih je njihov vratar Jan Oblak koji je obranio nekoliko prilika Austrijanaca i spriječio debakl. 

Austrija je tako preskočila Sloveniju na tablici i sada se s tri boda nalazi na četvrtom mjestu ispred petoplasirane Slovenije s dva boda, nakon tri odigrana kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. 

Na čelu skupine je Poljska koja je slavila protiv trećeplasirane Makedonije s 1:0, a drugo mjesto drži Izrael. Zadnja je Latvija bez ijednog osvojenog boda. 

Nakon utakmice bilo je burno. Ne toliko zbog rezultata koliko zbog izjava austrijskog reprezentativca i igrača Bayerna Davida Alabe.

''Vaš golman je prilično dobar, a imate i naprijed onog dobrog igrača'', rekao je Alaba u najavi utakmice slovenskim novinarima i tim podcjenjivanjem razbjesnio je slovensku javnost.

Alaba nije imenovao Jana Oblaka i Josipa Iličića. Ili nije znao njihova imena, ili je namjerno provocirao.

''Iskazujete veliko nepoštovanje nepoznavanjem jednog od najboljih golmana svijeta te jednog igrača poput Josipa Iličića. Pa taj Alaba nema ni trunke poštovanja'', rekao je direktor Maribora i jedan od čelnih ljudi slovenskog nogometa Zlatko Zahovič za slovensku Ekipu.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.