sp u rukometu

Slovenija primila 29 golova od Koreje. Izbornik: Igrali smo odličnu obranu

Foto: Reuters

SLOVENIJA je u 1. kolu skupine H Svjetskog prvenstva u čudnoj utakmici pobijedila Južnu Koreju 51:29.

Momčad Ljubomira Vranješa imala je nestvarnu realizaciju od 82 posto (51/62). Najefikasniji bio je Dragan Gajič koji je zabio deset golova iz isto toliko pokušaja, a devet je zabio Blaž Janc.

Slovenija je odigrala briljantnu utakmicu u napadačkom dijelu, ali bi je mogla zabrinuti činjenica da je od slabašne Koreje primila čak 29 golova. Unatoč tome, Vranješ je bio iznimno zadovoljan upravo obranom.

"Igrači su bili jako koncentrirani i od prve minute smo igrali agresivnu obranu. Vidjelo se koliko želimo pobjedu, a protiv korejske obrane tri - tri smo igrali jako dobro. Vidjela se velika razlika u kvaliteti i zadovoljan sam da su svi igrači dobili priliku već u prvoj utakmici", rekao je slovenski izbornik, a Blaž Janc dodao:

"Odigrali smo kako smo se dogovorili, a ključna je bila dobra obrana koja nas je odvela do lakih golova. Već u subotu nas čeka teška utakmica protiv Rusa, ali ako ćemo igrati kao danas, vjerujem u novu pobjedu."

U drugoj utakmici ove skupine Bjelorusija i Rusija, odnosno Ruska rukometna momčad, odigrali su 32:32. Rusima je odlukom Međunarodnog sportskog suda zabranjeno koristiti ime, zastavu i himnu svoje zemlje na dvije godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.