Sloveniju šokirala najbolja sportašica u povijesti te zemlje: "To bi bilo nerazumno, neljudski i ludo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

TINA MAZE, najveća slovenska skijašica svih vremena, nije nastupala od ožujka prošle godine kada je uzela jednogodišnju pauzu.
 
Ta pauza se, kao i u slučaju Janice Kostelić, pokazala kao kraj karijere, a Maze je odlučila kako u mirovinu želi otići pred svojim navijačima - 7. siječnja u Mariboru.
 
Međutim, priča oko te utrke pretvorila se u veliki skandal. Maze je, tvrde Slovenci, tražila da joj sponzori Saveza uplate 90 tisuća eura ili će nastupiti u vlastitoj opremi na kojoj su njeni sponzori.
 
"Kad bismo pristali na Tinine zahtjeve, ugrozili bismo financijsku stabilnost organizacije i budućim generacijama poslali pogrešnu poruku. Ako skijašica ispuni sve uvjete, prijavit ćemo je za natjecanje. U suprotnom se to neće dogoditi", poručili su iz Slovenskog skijaškog saveza.
 
Ubrzo se oglasila druga strana, koja najavljuje tužbu protiv Saveza.
 
"Nikad nismo tražili nešto slično. Pa to bi, priznajem, bilo nerazumno, neljudski i ludo", rekao je odvjetnik slavne skijašice.
 
"Opisana je kao pohlepna sportašica koju zanima samo novac. Svi je napadaju i to je boli. Ovo je ogromna sramota i moralna šteta koja joj je napravljena nikad se neće moći ispraviti."
 
Tina je dva puta osvajala olimpijsko, a četiri puta svjetsko zlato. Bila je i pobjednica Svjetskog kupa u kojem je upisala 26 pobjeda.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.