Rukometni Euro

Slovenskog izbornika napadaju zbog čudne odluke: "Nevjerojatno što je napravio"

Foto: EPA

SLOVENIJA je bila u sjajnoj poziciji u svojoj skupini drugog kruga rukometnog Europskog prvenstva sve do prošle utakmice. Tada je iznenađujuće izgubila od Mađarske (28:29) i zakomplicirala situaciju u skupini.

Sada je Norveška usamljena na vrhu sa šest bodova, Slovenija i Mađarska imaju po četiri boda, a Portugal i Island po dva boda. Slovencima će za prolazak u polufinale, u kojem već čekaju Hrvatska i Španjolska, vjerojatno trebati pobjede u susretima protiv Portugala (danas u 16:00) i Norveške (srijeda u 18:15). 

Krivca za poraz od Mađarske mnogi vide u slovenskom izborniku Ljubomiru Vranješu koji je 45 minuta na klupi držao Deana Bombača, igrača koji je protiv Islanda dva dana ranije zabio devet golova uz 10 asistencija.

"Turnir je dugačak i trebamo puno kvalitetnih igrača. Ne mislim da je Miha Zarabec igrao loše u prvom poluvremenu, ali nakon 10-15 minuta u drugom dijelu napravili smo izmjenu. Mislim da morate koristiti cijelu momčad, a ja imam dobre igrače. Ranije tijekom turnira stavili smo ogroman pritisak na nekoliko igrača i sad je bilo vrijeme da vidimo neke druge na djelu", pravdao se Vranješ i dodao da je možda jedino mogao ranije napraviti promjenu na golu.

Slovenska Ekipa24 piše da je Vranješ pokušao ispraviti svoju čudnu i pogrešnu odluku uvođenjem Bombača u 45. minuti, ali nije uspio nadoknaditi zaostatak.

"Nevjerojatna je odluka Vranješa da na klupi čak 45 minuta drži igrača koji mu je ključni igrač i jedan od najboljih igrača Europskog prvenstva. Na kraju je zbog toga izgubio", pišu švedski mediji o čudnoj odluci švedskog stručnjaka na klupi Slovenije.

Bombač smiruje strasti i poziva suigrače da ne gube samopouzdanje uoči posljednje dvije utakmice drugog kruga.

"Bilo mi je teško nakon utakmice, nisam puno spavao. Izgleda da mi nikad ne možemo ići lakšim putem. Sad ćemo pokazati jesmo li pravi, jesmo li pobjednici. Vjerujem da jesmo. Samo nas medalja zanima. Stavili smo se u tešku situaciju, shvatili smo da nismo nepobjedivi i sad se moramo izvući."

 

U autobusu je održao govor suigračima.

"U svlačionici smo svi gledali samo u pod. Međutim, čim sam ušao u autobus, rekao sam im: 'Što je, tu je. Dižemo glavu, moramo se odmah oporaviti, a ne ponašati se kao da smo umrli. Još smo u igri, još smo živi i idemo se boriti."

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.