Slučaj svastika: Zoran Cvrk priznao pogrešku, pa se žalio na prekršajni nalog od dvije tisuće kuna

Foto: Hina

PREKRŠAJNI sud u Splitu izdao je prekršajne naloge u slučaju svastika. Na adrese HNS-a i Damira Vrbanovića stići će nalog sa ispisanim kaznama od 80 tisuća i 10 tisuća kuna. Ako budu prigovorili, predmet će se staviti u redovni postupak, odnosno, zakazat će se rasprava.

Policija stroža od suda

HNS i izvršnog direktora Vrbanovića kao odgovornu osobu prijavila je splitska policija nedugo nakon incidenta sa pojavljivanjem kukastog križa na travnjaku Poljuda uoči utakmice sa Italijom početkom lipnja.

Policija je optužnim prijedlogom zatražila 100 tisuća kuna kazne za HNS i 25 tisuća kuna za Vrbanovića, i to zbog propusta u organizaciji natjecanja za prekršaj iz članka 5. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Zakon predviđa raspon kazne od 50 tisuća do 250 tisuća kuna za pravnu osobu, a od pet tisuća do 50 tisuća za odgovornu osobu.

Cvrk bio spreman prihvatiti odgovornost pa prigovorio na nalog

Cvrk je, pak, kao glavni i odgovorni za sigurnost, prijavljen za prekršaj članka 21. Zakona o javnom okupljanju. Premda je priznao pogrešku i kazao da je spreman prihvatiti odgovornost, žalio se na već izdani prekršajni nalog od dvije tisuće kuna, što je minimalna kazna propisana za ovaj prekršaj. 

Prekršajni nalog izdaje se zbog ekonomičnosti postupka, da se izbjegne suđenje. U slučaju da HNS i Vrbanović odustanu od prigovora i suđenja, mogu ostvariti popust od jedne trećine kazne ako je plate u roku od 15 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.