Slučaj Vinicius: "Moj klijent je optužen za rasizam, a samo se češao ispod pazuha"

Foto: Epa

VALENCIA je prije mjesec dana identificirala navijača koji je rasistički vrijeđao Viniciusa tijekom utakmice koju je ta momčad igrala protiv Real Madrida. Klub je potvrdio suradnju s lokalnom policijom i pronalazak rasista, a sad ga je i kaznio doživotnom zabranom dolaska na utakmice.

Prema pisanju španjolskih medija, isto se sprema i drugom navijaču koji se isticao primitivizmom, no Valencia o tome ništa nije objavila. Ispadi primitivizma u Valenciji tek su dio rasističkih vrijeđanja koja Vinicius doživljava na utakmicama u Španjolskoj. Nekoliko je puta sam upozoravao na to i tražio zaštitu.

Odvjetnik Manuel Vizcaino, koji brani jednog od napadača na Viniciusa, objasnio je njihovu verziju događaja i tvrdi da njegov klijent nije rasistički vrijeđao Brazilca te da zbog neosnovanih optužbi ima velikih problema. 

Danas su trojica optuženih za rasno vrijeđanje Viniciusa na Mestalli došla na sud dati svoj iskaz. Kroz nekoliko sljedećih dana će svjedočiti i Brazilac.

U programu Esports Migdia, s Valencia Capital Radija, odvjetnik jednog od optuženih Manuel Izquierdo dao je svoju verziju događaja. "Moj klijent je optužen za zločin iz mržnje jer se češao po pazuhu. Nikakvog rasizma tu nije bilo. Ljutim se na Valenciju jer su zeznuli život 18-godišnjeg dječaka. Moj klijent ima degenerativnu bolest i sad se odlazi na selo liječiti. Situacija je vrlo ozbiljna jer mu je doživotno zabranjen ulazak na stadion."