TRANSFERI

Službeno: Za Napoli potpisao Chucky, najskuplji igrač u povijesti kluba

Foto: Gulliver / Getty Images

HIRVING LOZANO (24), sjajni meksički krilni napadač najpoznatiji pod umjetničkim imenom Chucky, novi je igrač Napolija. Dolazi uz odštetu PSV-u od 42 milijuna eura, čime je postao najskuplji izlazni transfer u povijesti nizozemskog i najskuplji ulazni transfer u povijesti talijanskog kluba. Njegov matični klub Pachuca dobiva 20 posto odštete.

Za viceprvaka Italije potpisao je petogodišnji ugovor kojim mu je zajamčeno 4,5 milijuna eura po sezoni. U ugovoru je i odštetna klauzula za Chuckyja od čak 130 milijuna eura. Za usporedbu, Gonzalu Higuainu je u istom klubu i na vrhuncu karijere iznosila 90 milijuna eura.

Lozana odlikuju odlična tehnika, pas, udarac te velika brzina. Dešnjak koji može igrati na oba krila te kao središnji napadač. Nakon što je prije dvije godine uz 12,5 milijuna eura odštete Pachuci došao u PSV, u dvije sezone u nizozemskom velikanu postigao je 40, a namjestio 23 gola. Važno je napomenuti da uz ovako impresivne brojke u napadačkim kategorijama, jednako sjajno ispunjava i obrambene zadatke. Poznat je po učinkovitom igranju visokog presinga. 

Zanimljivo, u obje sezone u PSV-u imao je po 17 golova i 11 asistencija u prvenstvu. Prve sezone vodio je klub do naslova prvaka, nakon čega je odlično odigrao za Meksiko na SP-u. Postigao je jedini gol na utakmici za pobjedu nad aktualnim svjetskim prvakom Njemačkom i u mnogim izborima istaknut je kao jedan od najboljih mladih igrača SP-a. Prošle sezone odlično je igrao u Ligi prvaka, a UEFA ga je nakon golova Tottenhamu i Interu uvrstila u najbolju momčad mladih u LP-u. 

Napoli je dakle dobio fantastičnog igrača. Koji međutim ima jednu veliku manu: često dobiva kartone zbog neobuzdanog, divljeg temperamenta. Ali barem će se dobro uklopiti u Napulju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.