Snimka Luke Vuškovića iz svlačionice. Pogledajte kako skupi hajdukovac vodi proslavu

Screenshot: X

NOGOMETAŠI Radomiaka pobijedili su Stal Mielec 2:1 u utakmici 23. kola poljskog prvenstva, a prvi gol na utakmici, ujedno i svoj prvi u dvobojima u najjačoj poljskoj ligi, postigao je Luka Vušković. Nekadašnji stoper Hajduka bio je precizan udarcem glavom u 17. minuti nakon ubacivanja auta s lijeve strane. Snimku pogotka pogledajte OVDJE.

Radomiak je nakon utakmice na X-u objavio što se događalo u svlačionici. Leonardo Rocha, portugalski napadač koji je u prvom poluvremenu promašio kazneni udarac, dok je u drugom pogotkom donio pobjedu Radomiaku, vodio je proslavu. Potom se okrenuo Vuškoviću i pozvao ga na stol.

Talentirani 17-godišnji hrvatski branič, kojeg je Tottenham prošle godine kupio od Hajduka u rekordnom transferu za splitski klub, vrijednom 11 milijuna eura, nastavio je uzvikivati, na što su suigrači odgovarali s "Radomiak!"

Radomiak prekinuo niz od pet susreta bez pobjede

Klub je u opis videa napisao: "Dugo smo na ovo čekali." Naime, Radomiak je ovom pobjedom prekinuo niz od pet uzastopnih susreta bez slavlja i sada se nalazi na 11. mjestu poljskog prvenstva s 28 bodova. 

Vušković je debitirao protiv Cracovije, kada je na terenu proveo 26 minuta u teškom porazu (6:0). Potom je odradio cijelu utakmicu s Pogonom, ali je njegova momčad ponovo uvjerljivo izgubila (4:0), a onda je imao i punu minutažu u remiju s Wartom (0:0). Ponovno je na terenu proveo 90 minuta.

Grafika: Sofascore

Prema ocjeni Sofascorea (8.2), bio je najbolji pojedinac susreta Radomiak - Stal Mielec. Uz gol se istaknuo s pet otklonjenih opasnosti, imao je 3/4 točno predane duge lopte i 33/35 dodavanja. Bio je vrlo siguran i u zračnim duelima (7/9).