Šokantan poraz Alcaraza u 2. kolu US Opena

Foto: Profimedia

CARLOS ALCARAZ izgubio je meč 2. kola US Opena i rano ispao iz ždrijeba posljednjeg Grand Slam turnira sezone, na kojem je bio jedan od favorita za naslov. Pobjednika ovog turnira iz 2022. godine u tri seta pobijedio je Botic van de Zandschulp, 74. tenisač svijeta. Bilo je 6:1, 7:5, 6:4 za Nizozemca nakon 2 sata i 21 minute meča.

Alcaraz se ovako rano od turnira najjače kategorije nije oprostio još od Wimbledona 2021. godine, kada je bio 75. tenisač ATP poretka. U New Yorku je Alcaraz, trenutačno treći igrač svijeta, tražio treću uzastopnu titulu na turnirima Grand Slam kategorije, nakon što je ranije osvojio Wimbledon i Roland Garros.

Slijedi mu meč protiv Drapera

Van de Zandschulpu je ovo bila prva pobjeda u trećem ogledu s Alcarazom. U 3. kolu turnira igrat će protiv 25. nositelja Jacka Drapera.

"Bez riječi sam. Ovo je bilo nevjerojatno. Pun sam samopouzdanja nakon pobjede protiv Denisa Shapovalova i od prvog poena igrao sam čvrsto i dobro. Vjerovao sam u sebe i vidite kako je to završilo", rekao je Van de Zandschulp, koji dosad nije svladao ovako visoko rangiranog igrača.

Van de Zandschulp je pobjedom protiv Alcaraza prekinuo 43 meča dug niz poraza nizozemskih tenisača protiv igrača iz kruga 10 najboljih na svijetu na Grand Slamovima. Nijedna zemlja na svijetu nije imala tako dug aktivan niz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.