Sopić: Nisam promijenio mišljenje o utakmici s Dinamom nakon prospavane noći

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

RUDEŠ i Rijeka u 14 sati u Zagrebu igraju utakmicu četvrtfinala SuperSport Hrvatskog kupa. Riječani su vodeća momčad SuperSport HNL-a s 50 bodova, dok je Rudeš posljednji s osam bodova i potrebno mu je neviđeno čudo kako bi ostao u ligi jer mu pretposljednja Istra bježi 21 bod.

Trener Rijeke Željko Sopić za službenu stranicu kluba najavio je susret s Rudešom. "Nažalost, dva, tri standardna igrača neće moći igrati protiv Rudeša, ali mislim da ćemo izvesti najbolju moguću postavu koju možemo. Idemo na prolaz u Kupu, ništa nas drugo ne zanima.

Prvi put u životu neću raditi analizu nakon utakmice, rekao sam dečkima da me zanima samo prolaz. Ako se treba baciti na glavu, bacit ćemo se na glavu. Neće biti lagano jer sam iz tog kvarta i znam kako je kada Rudeš igra kod kuće. Čeka nas zahtjevna utakmica, igrači koji nisu previše igrali moraju pokazati zašto nose grb Rijeke", rekao je Sopić.

Iako u SHNL-u nema pobjedu, Rudeš je u Kupu izbacio Slaven Belupo. "Očekujem kup-utakmicu, nema favorita, mislim da će se dogoditi dosta iznenađenja", najavio je Sopić. Podsjetimo, prolazak u polufinale u utorak su izborili Lokomotiva, koja je s 1:0 izbacila Osijek, te Hajduk pobjedom 5:0 nad Varaždinom. Posljednji susret ove faze Kupa igrat će Dinamo i Gorica u 18 sati na Maksimiru.

Sopić o porazu od Dinama:

Sopić je također komentirao utakmicu u SHNL-u s Dinamom na Maksimiru (1:0), u kojoj je Fran Brodić zabio kazneni udarac u 95. minuti i tako donio pobjedu modrom klubu. "Nisam promijenio mišljenje o utakmici s Dinamom nakon prospavane noći. Definitivno smo u drugom polvuremenu morali više igrti nogomet, a ne preskakati. U nogometu je to tako, sve se svodi na tri-četiri kontranapada.

Recimo, da mi igramo protiv neke druge momčadi, bez problema bismo poentirali, a na Maksimiru smo se spetljali. Ne ulazim u to je li to do atmosfere ili nečega drugog. Gol koji smo dobili u zadnjoj minuti ne smijemo dobiti. Ali prava smo ekipa, to nas ne smije poremetiti. Na pravom smo putu i idemo dalje", rekao je Sopić.

Na pitanje je li poraz od Dinama ostavio trag na momčadi, Sopić je odgovorio: "Kada imate puno utakmica, igrači vole što manje trenirati, nemamo se što lagati. Atmosfera je dobra. Naravno, ne volimo gubiti, imali smo šest pobjeda u nizu. Ali idemo dalje, to je to."