Sopić: Zašto bi bilo nervoze? Zašto je nema jer ubijaju Palestince u Gazi?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

LIDER Supersport HNL-a Rijeka, nakon poraza od Dinama u Maksimiru i pobjede protiv Rudeša u Kupu, u 25. kolu domaćeg prvenstva na Rujevici dočekuje Varaždin. Rijeka trenutno ima bod više od Hajduka te tri boda uz utakmicu više od Dinama.

Sopić je najavio utakmicu: "Igramo protiv jedne jako dobre momčadi usprkos rezultatu s kup-utakmice protiv Hajduka. Varaždin je po meni bio dominantan 40 minuta, ali nažalost u nogometu ne idu uvijek stvari kako želite. Na domaćem terenu odigrali su 1:1. Očekuje nas težak posao, ali utakmicu igramo na svojoj Rujevici i, da se ne vraćam na stare izjave, reći ću kako se nikoga ne bojimo."

"Nemam komentar, ne znam što bih trebao reći"

Novinare je zanimalo odražava li se afera oko suđenja i na njegove igrače: "Ne. Ne znam uopće o kakvoj je situaciji riječ. To je klasika u hrvatskom nogometu. Uvijek se nešto događa, događa se ovo. Nemam komentar, ne znam što bih trebao reći, idemo dalje. Mi smo nogometni djelatnici i to je to."

Na pitanje hoće li biti nervoze rekao je: "Zašto bi je bilo? Ha, dobro, onda napišite da će biti nervoze. Zašto bi bilo nervoze? Zašto nema nervoze zbog rata u Ukrajini ili zato što ubijaju Palestince u Gazi?"

"Neće u Rijeci ulica birati trenera"

Upitan je i o Dariju Belu i njegovim psovkama nakon što je Rijeka zabila gol na Maksimiru: "Ma ne zanimaju me suci. Vi imate svoje mišljenje, pišite o tome kolumnu. Fulana tema, nemojte me o tome ništa pitati. Ne zanima me to, neka se time bavi tko treba. Pa neće u Rijeci ulica birati trenera, valjda postoje Raić-Sudar i Mišković koji to rade. Tako je u sportu, politici i svemu. O nogometu možemo pričati."