Sosa potpisuje za velikana. As: Sve je riješeno. Ofenzivni Hrvat dolazi u pola cijene

Foto: Profimedia

"BORNA SOSA je na korak do transfera u Sevillu. Andaluzijski klub završava zadnje detalje posla kojim se ofenzivni hrvatski lijevi bočni seli iz Stuttgarta. Sosa će zamijeniti Marcosa Acunu, koji nakon tri sjajne godine u Sevilli odlazi u Nottingham Forest. Taj transfer je također praktički riješen pa je Sevilla nezamjenjivog beka, koji je u 126 utakmica postigao 5 i namjestio 13 golova, ekspresno zamijenila Hrvatom iz njemačkog kluba."

Sosa dolazi za samo pola svoje tržišne vrijednosti

Ovo piše As te otkriva da će Sevilla kupiti Sosu za praktično pola njegove procijenjene tržišne vrijednosti: "Stuttgart pušta svog igrača za 7 milijuna eura." Sevilla je tako sjajno prošla jer Sosa (25) je u najboljim godinama, ima čvrst ugovor sa Stuttgartom, još dvije godine, Transfermarkt ga procjenjuje na 12 milijuna eura, a ljevaci su deficitarni i posebno na cijeni.

Sada za ono što je u vrhunskom nogometu sića dobiva reprezentativca brončane reprezentacije s prošlogodišnjeg SP-a. Sosa će također sjajno proći. Dolazi u europskog velikana i aktualnog osvajača Europa lige. Sevilla je prošlu sezonu završila tek na 12. mjestu La Lige, ali je osvajanjem EL-a izborila grupnu fazu Lige prvaka. 

Sosu je htio upravo Nottingham, ali se okrenuo zvijezdi Seville. To je otvorilo vrata Sosi

Sevillu je ranije napustio švedski lijevi bek Ludwig Augustinsson pa će odlaskom Acune jedini lijevi bek u momčadi biti Adria Pedrosa, Španjolac koji je u ovom prijelaznom roku besplatno stigao iz Espanyola. Stoga se španjolski prvoligaš okrenuo Sosi, koji je već neko vrijeme na odlasku iz Stuttgarta.

Zanimljivo, za Sosu je bio zainteresiran upravo Nottingham Forest, ali se ipak odlučio za šest godina starijeg Acunu, koji je u zadnje dvije godine s Argentinom osvojio kontinentalni i svjetski naslov.

"Bek s dušom krila i sjajnom loptom iz prekida"

To je Sosi otvorilo transfer u Sevillu. As ga ovako predstavlja Španjolcima: "Sosa je bek, ali iznimno ofenzivan. Odlikuje se sposobnošću namještanja golova i jako je precizan iz prekida. To radi toliko dobro da je u reprezentaciji Hrvatske jedan od izvođača slobodnih udaraca."

Sosa je u Stuttgart došao prije pet godina iz Dinama uz odštetu od 6 milijuna eura. Od tada je za njemački klub odigrao 114 utakmica, postigao 5 i namjestio čak 35 golova.