Southgate: Patili smo protiv Srbije, ali to je zapravo i dobro za nas

Foto: Epa

NA VELTINS Areni u Gelsenkirchenu Engleska je u prvom kolu skupine c s 1:0 pobijedila Srbiju. Gol za pobjedu postigao je Jude Bellingham u 13. minuti. Premda je Engleska ušla u susret kao veliki favorit, osim pogotka kojeg je zabila u ranoj fazi i grede Kanea u 77. minuti, ništa od nje nismo vidjeli.

Momčad Garetha Southgatea je odigrala jalovu i blijedu utakmicu i Srbija je u dobom dijelu utakmice bila konkretnija, no nije znala kako doći do prave šanse i pogotka. U prvom dvoboju ove skupine Danska i Slovenija su odigrali 1:1.

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga i jedan od favorita za naslov, dok su se Srbi ponajviše branili i izgledali defenzivno. No, u drugom dijelu Englezi su energetski pali i postavili dosta upitnika oko nastavka EURA, a Srbi su hrabrijom igrom izgledali kao bolji suparnik u drugom poluvremenu, no nisu uspjeli zabiti.

"Morali smo malo patiti, ali to je dobro"

"Srbija je odlična momčad. Morali smo malo patiti, ali mislim da je to dobro za nas. Način kako smo branili naš kazneni prostor je bio jako dobar. Zadovoljan sam većinom kako smo igrali. Drugo poluvrijeme nije u cijelosti bilo onako kako sam želio, ali pobjeda je tu, a ona je jako važna. Uvjeren sam da ćemo zabijati golove. Igrati protiv momčadi koja se brani nije lako i jako je teško stvarati šanse. A mi jesmo. Svidjelo mi se to da smo se jako napredovali u igri bez lopte i da smo u tom segmentu puno bolji nego prošli tjedan", rekao je izbornik Engleske Gareth Southgate. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.