Španjolci likuju: Obrana na čelu s Morrosom uništila Hrvate, ostavili smo srce na terenu!

"ŠPANJOLSKA je ostvarila san" vrišti naslov Marce nakon što su Riverini igrači nanijeli prvi poraz Hrvatskoj na Europskom prvenstvu u Srbiji. Španjolska agresivna obrana "pojela" je Francuze na čelu s Karabatićem, a isto je napravila i s Lackovićem, Balićem i već dovoljno preplašenim Kopljarom.

> "Nije fer što se moramo vaditi protiv loših Francuza"

> Izgubili dobiveno: Hrvatska pala protiv Španjolske!

"Viran Morros držao je sve konce u rukama i nije dopustio Hrvatima da se pretjerano razmašu u drugom poluvremenu. Nakon početnih hrvatskih 7:0 Španjolska se vratila", stoji u tekstu.

Koliko god su Španjolce Golužini igrači pokušali slomiti to im nije pošlo za rukom. Španjolci su se vraćali iz mrtvih nekoliko puta u utakmici.

"Nismo se predavali do posljednje minute. Canellas i Maqueda su savladali Alilovića koji je držao Hrvate u igri do posljednje minute i nakon toga mogli smo početi slaviti."



U analizama prije utakmice isticalo se kako španjolska 6-0 obrana, koja se brzo može transformirati u 5-1 ili 3-2-1, u stvari je najjače Riverino oružje. Španjolski mediji su još jednom naglasili kako je ta obrana štit reprezentacije i znak ponosa.

"Obrana u sportu znači solidarnost i požrtvovnost zajedno sa svojim suigračima. Ona znači prijateljstvo, ona znači brak. Ona je sve. Kod Španjolske bi se još moglo nadodati da je to naš brend i zaštitni znak. To je znak u kojem nema imena i u kojem svi ginu jedni za druge. Što god da se dogodi na terenu, obrana je naš ponos", zaključuje Marca.com.

RTVE.es piše da se Španjolska uspjela dočepati trijumfa onda kada je nesavladivi Alilović ostao nemoćan. "Valero Rivera je znao da će Hrvatska pasti ako obrana odradi svoje. I bio je u pravu. Hrvati su tražili prolaze kroz gustu obranu, ali nikako se nisu mogli provući i radili su puno tehničkih pogrešaka. To je bilo presudno", stoji dalje u tekstu.

"Ostavili smo srce na terenu i zaslužili smo pobjedu", zaključuju Španjolci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.