Španjolci: Olmo postaje vrlo nestrpljiv u Barceloni

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI nogometaš Dani Olmo još uvijek ne može igrati za Barcelonu. Odgledao je s klupe utakmicu s Athletic Bilbaom jer ga Barcelona još uvijek nije registrirala. Olmo je stigao za 55 milijuna eura ovog ljeta nakon sjajno odigranog Europskog prvenstva.

Zabio je na velikom natjecanju tri gola uz dvije asistencije te se vratio u klub u kojem je napravio prve nogometne korake.
Trebala je to biti nova nogometna bajka, no nije baš tako. Olmo je propustio prve dvije utakmice - protiv Valencije i Bilbaa - jer ga klub zbog financijskih restrikcija ne smije registrirati. Kako piše španjolski list As, Olmo postaje sve više nestrpljiv čekajući da se njegova situacija razriješi. No nije sve ni blizu jednostavno.

Barcelona čisti momčad i čeka odluku saveza

Barcelona je prodala Ilkaya Gündogana natrag u Manchester City. Njemački je 33-godišnji reprezentativac bio jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Gündogan je još i oprostio Barceloni dvije godine plaća koje mu duguje. No ni to nije bilo dovoljno da bi se stvorio prostor za Olma.

Barcelona je zato prodala i Miku Fayea u Rennes te posudila Clementa Lengleta u Atletico Madrid i Vitora Roquea u Betis kako bi se riješila njihovih plaća. Još uvijek ti transferi nisu proknjiženi i čeka se odluka španjolskog saveza je li Barcelona dovoljno zaradila i oslobodila prostora za plaće da bi registrirala Olma.

Barca bila na rubu kolapsa

Za velike restrikcije kriva je bivša uprava kluba, na čijem je čelu bio Josep Maria Bartomeu. U periodu od 2014. do 2020. godine uprava je potrošila više od stotine milijuna eura na igrače koji nisu bili od prevelike koristi.

Zato je dolaskom pandemije koronavirusa Barcelona dovedena na rub bankrota. Španjolski nogometni savez spasio je klub, ali i uveo stroge financijske restrikcije kako bi se pobrinuo da u klubu ne troše više nego što imaju. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.