Španjolci: Rakitić se vratio kući. Navijači Hajduka priredili su mu impresivan doček

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

U ŠPANJOLSKOJ, gdje je Ivan Rakitić proveo 13 godina igrajući za Sevillu i Barcelonu, mediji su u nedjelju izvijestili o njegovom dolasku u Hajduk istaknuvši da se hrvatski nogometaš "vratio kući". Rakitić, 36-godišnji vezni igrač, napustio je saudijski Al-Shabab i potpisao s Hajdukom jednogodišnji ugovor, nakon čega je pozdravio navijače u Splitu.

"Rakitić napustio Saudijsku Arabiju i vratio se kući", piše u naslovu internetskog izdanja La Vanguardije, novina sa sjedištem u Barceloni.

Igrač rođen u Švicarskoj bio je dokapetan hrvatske reprezentacije, za koju je 2018. igrao u finalu Svjetskog prvenstva, ali sada će prvi put zaigrati za neki hrvatski klub.

"Impresivni doček Ivana Rakitića od strane Hajdukovih navijača"

"Impresivni doček Ivana Rakitića od strane Hajdukovih navijača", ističu novine Mundo Deportivo, također sa sjedištem u Barceloni. Na internetskoj stranici objavile su video u trajanju od 52 sekunde u kojem navijači viču "Ivane, Ivane!" uz upaljene bengalke, dok bivši osvajač Lige prvaka s Barcelonom pozdravlja mnoštvo. Argentinske sportske novine Ole pišu da će "hrvatski majstor, bivši suigrač Lionela Messija iz Barcelone", prvi put igrati u Hrvatskoj. 

 

Video: Ivo Čagalj

U južnom gradu Sevilli, s čijim je klubom Rakitić dva puta osvojio Europsku ligu, novine Estadio Deportivo navode da se vratio u svoju domovinu kao idol. Portal El Sevillista navodi da se vratio nakon samo šest mjeseci u Europu i da ga je htio Hajdukov trener Gennaro Gattuso. Dodaje da je u klubu i Ivan Perišić, dugogodišnji reprezentativac Hrvatske.

"Rakitić se vraća kući", piše u naslovu internetskog izdanja Marce, novina sa sjedištem u Madridu. U tekstu navode brojne titule koje je osvojio igrač vjenčan sa Španjolkom Raquel Mauri.

Rakitić je dosad igrao za švicarski Basel i njemački Schalke, a od siječnja 2011. do siječnja 2024. bio je u Sevilli i Barceloni, pa zatim šest mjeseci u Al-Shababu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.