Španjolci: Real se od Modrića želi oprostiti na veličanstven način

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI portal Relevo donosi opsežnu analizu situacije u kojoj se pronašao kapetan hrvatske reprezentacije i dugogodišnji veznjak Real Madrida Luka Modrić (38). Naime, hrvatski nogometaš je u utorak cijelu utakmicu osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida (0:1) ostao sjediti na klupi što je za njega iznimno rijetka situacija, a trener Carlo Ancelotti je na utakmici napravio samo dvije promjene te Modrića nije poslao ni na zagrijavanje.

U čitavoj svojoj karijeri u Real Madridu Modrić je do jučer samo jednu utakmicu knock-out faze Lige prvaka cijelu odgledao s klupe. To se dogodilo u ožujku 2018. godine u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Parizu protiv PSG-a, ali se Modrić tada tek vraćao na teren zbog ozljede i Real je imao prednost 3:1 iz prvog susreta te je pobijedio i u uzvratu 1:2. Od tada je nastupio u svakoj knock-out utakmici koju je Real igrao, njih ukupno 28 u nizu.

Od svih veznjaka u Realu, samo Ceballos ima manje minuta od Modrića ove sezone

Relevo dalje navodi: "Zadranin se nadao da će igrati više kada je obnovio ugovor prošle godine, ali situacija mu je postala teška. Odigrao je jedva 45% minuta koliko je bilo na raspolaganju, s prosjekom od 42 minute po utakmici. Natjecateljski raspoložen do srži, ljut je što ne može više ući u igru. Ponajviše zato što je odlučio ostati, odbijajući milijunske ponude iz Arabije i interese velikih klubova s ​​idejom, potaknutom iz kluba, da će se natjecati kao još jedan za mjesto, a danas je drugi vezni s najmanje minuta u sastavu samo ispred Ceballosa."

Španjolski medij također navodi da su u Realu počeli razmišljati o načinu oproštaja od Modrića te da u klubu žele da to bude izvedeno na jedan veličanstven i poseban način. Među ostalim idejama razmatra se i mogućnost najave njegovog odlaska prije kraja sezone kako bi ga navijači svih klubova u Španjolskoj s kojim će se Real susresti do kraja sezone mogli ispratiti pljeskom, a isti potez je napravila Barcelona kada se opraštala od Andresa Inieste 2018. godine.