Španjolci se prisjećaju Bjelice: Ostavio je velik novac u blagajni

Foto: EPA

NJEMAČKI Union Berlin, hit-momčad iz prošlosezonske Bundeslige, u utorak od 21 igra zadnju utakmicu grupne faze Lige prvaka. U goste mu dolazi Real Madrid, a berlinski klub ostao je bez mogućnosti za plasman u osminu finala. No u slučaju pobjede protiv Reala i poraza Brage u Napulju, nastavit će u Europa ligi na proljeće.

Klub koji trenutno drži 15. mjesto na bundesligaškoj tablici nedavno je preuzeo hrvatski trener Nenad Bjelica. Ususret okršaju s madridskim Realom, kultni španjolski AS posvetio mu je tekst pod naslovom "Bjelica: Hrvat koji je ostavio trag u Albaceteovom 'Mehaničkom siru' oprašta se od Lige prvaka protiv Real Madrida".

Po čemu Španjolci pamte Bjelicu?

"Nenad Bjelica, već nekoliko tjedana trener njemačke momčadi Unión Berlin, dobro se sjeća svoje prošlosti u španjolskom nogometu. Bio je talentirani hrvatski veznjak koji je postao jedna od ključnih figura Albaceteova 'Mehaničkog sira' devedesetih, kada je pomogao klubu da se kvalificira u polufinale Kupa kralja.

Bjelica je u La Manchi trijumfirao pod vodstvom Benita Flora uz igrače poput Zalazara, Morientesa i Josica. U Albaceteu se još sjećaju njegovog pogotka Atlético Madridu u četvrtfinalu Kupa kralja ili pogotka na Camp Nou protiv FC Barcelone za 1:0, u jedinoj pobjedi bijele momčadi u povijesti na Barcinom terenu", započinje autor.

"Bjelica je sjajnom igrom u Albaceteu zaradio transfer u Betis, ostavio je dobar novac u Albaceteovoj blagajni, a kasnije je Hrvat igrao za Las Palmas", navodi se u nastavku teksta posvećenog hrvatskom treneru.

"Kad je objesio kopačke o klin, Hrvat se preselio na klupu, a nakon što je prošao momčadi kao što su Austrija Beč, Lech Poznan, Dinamo Zagreb i Trabzonspor, već nekoliko tjedana vodi Union Berlin, koji će se oprostiti od Lige prvaka ovog utorka protiv Real Madrida", zaključuje se.