BORBA ZA EURO 2020.

ŠPANJOLSKA - FARSKI OTOCI 4:0 Španjolci imaju novog golgetera u reprezentaciji

Foto: EPA

ŠPANJOLCI su večeras uz dosta manje muke nego protiv Rumunjske prije tri dana došli do uvjerljive pobjede protiv Farskih Otoka u sklopu šestog kola kvalifikacija za Euro 2020.

Furija je stopostotna u skupini F i plasman na završnicu natjecanja neće dolaziti u pitanje. Večeras su golovima Rodriga u 13. i 50. i Paca Alcácera u 90. i 90+3. stigli do lagane pobjede. Utakmicu će pamtiti po rekordu Sergija Ramosa koji je upisao 167. nastup za Španjolsku i tako izjednačio rekord Ikera Casillasa po tom pitanju.

Osim toga, ušao je među deset igrača na svijetu s najviše nastupa za reprezentaciju.

Španjolci su osim lagane pobjede dobili i novog golgetera u reprezentaciji. Borussijin Paco Alcácer s večerašnja dva stigao je do šestog zgoditka u posljednja četiri nastupa za odabranu vrstu. Šest golova u 220 minuta, odnosno u prosjeku gol svakih 37 minuta. Zabio je dva Walesu u prijateljskoj, jedan Engleskoj u Ligi nacija, koliko i Rumunjskoj prije tri dana, i večeras dva.

Dosad je za reprezentaciju nastupio 17 puta, od toga 12 puta zabijao. U prijevodu, u prosjeku svake 74 minute dok je Paco na terenu Španjolska slavi njegov pogodak.

Što se preostalih utakmica ove skupine tiče, skandinavski derbi završio je remijem. Ni Švedskoj ni Norveškoj ovo nije odgovaralo jer su prvi sad drugoplasirani s 11 bodova i nisu se uspjeli odmaknuti od Rumunjske koja zaostaje bod za njima nakon današnje minimalne pobjede protiv Malte kod kuće.

Norvežani su četvrti s dva boda zaostatka za Švedskom te je sve još otvoreno.

Standings provided by Sofascore LiveScore