Španjolska i Njemačka su remizirale. Evo zašto je to važno za Hrvatsku

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKA i Njemačka odigrale su 1:1 u drugom kolu skupine E Svjetskog prvenstva u Kataru. U prvom poluvremenu nije bilo golova, dok su u nastavku zabili Alvaro Morata i Niclas Fullkrug. Nijemci su nakon poraza od Japana osvojili prvi bod. S obzirom na to da Španjolska ima četiri, a Japan i Kostarika po tri boda, ususret zadnjim utakmicama svi mogu proći u nokaut-fazu.

Daleko najveće izglede ima Španjolska koja bi i s porazom u zadnjem kolu prošla dalje pod uvjetom da Kostarika ne pobijedi Njemačku ili pod uvjetom da Njemačka ne nadoknadi ogromnu prednost Španjolaca u gol-razlici. Španjolci su, jasno, ujedno i najveći favoriti za osvajanje skupine. Nijemci su jedini koji ne mogu proći dalje remijem u zadnjem kolu.

Što treba svakoj od reprezentacija?

Nijemci, jedni od favorita turnira, bili su na rubu ponora. Ipak, pobjeda u zadnjem kolu će ih sigurno odvesti dalje samo ako Japan ne pobijedi Španjolsku ili ako bude imala isti broj bodova kao i Japan, ali bolju gol-razliku.

S druge strane, pobjeda Kostariku i Japan sigurno vodi dalje.Ovo je vrlo važna skupina i za Hrvatsku s obzirom na to da se ove dvije skupine križaju u osmini finala. Prema trenutnom plasmanu, Hrvatska bi kao prvoplasirana momčad svoje skupine igrala protiv Japana.