LIGA NACIJA

Španjolska izgubila prvo mjesto u Ligi nacija. Enrique: Najgore poluvrijeme

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je u petom kolu Lige nacija na domaćem terenu izgubila od Švicarske 2:1. Švicarci su poveli u 21. minuti golom Manuela Akanjija. Jordi Alba izjednačio je u 55., dok je pobjedu gostima donio Breel Embolo zabivši svega tri minute nakon Španjolaca.

Kiks svoje reprezentacije komentirao je izbornik Luis Enrique. "Poraz uvijek boli. Švicarska nam je otpočetka stvarala probleme. Prvo poluvrijeme bilo je najgore otkako sam izbornik. Loše smo branili korner kod njihovog drugog kola. U nastavku smo bili bolji", smatra Enrique.

"Moramo raditi na svim segmentima, moramo se poboljšati. Imamo vremena. U Portugalu će biti finale, idemo u Bragu po pobjedu", poručio je Enrique, čija će momčad na Svjetskom prvenstvu u Kataru biti u skupini s Njemačkom, Kostarikom i Japanom.

Portugal i Španjolska za prvo mjesto

"Bilo bi bolje ići u Katar s pobjedničkim nizom, ali vjerujem u momčad. Puno je mojih igrača u prvom poluvremenu bilo ispod svoje razine, ali i Švicarska je bila dobra, ona zna igrati. Kad nije tvoj dan, dogode se ovakve stvari", komentirao je Enrique.

Portugal je prvi u skupini 2 s deset bodova. Španjolska ima osam bodova, a u zadnjem kolu će direktno odlučivati o prvom mjestu i plasmanu na Final Four. Portugalu je dovoljan bod. "Savršeno bi bilo pobijediti Portugal prije Svjetskog prvenstva. Triput smo odigrali neriješeno, a sad ih idemo pobijediti", izjavio je Enrique.