Španjolski izbornik: Bili smo savršeni protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija je u 1. kolu skupine B Europskog prvenstva u Berlinu izgubila od Španjolske 3:0 golovima Alvara Morate u 29., Fabiana Ruiza u 33. i Danija Carvajala u 45. minuti. Evo što je na press-konferenciji nakon utakmice rekao španjolski izbornik Luis de la Fuente.

Kakav je osjećaj nakon ovako dobre utakmice?

Jako sam zadovoljan, osobito zbog svih navijača koji su ovdje doputovali. Bili smo savršeni. Za pet dana nas čeka nova utakmica i sad se okrećemo njoj. Moramo ostati čvrsto na zemlji.

Jedna od rasprava prije turnira bila je o Laporteu. Danas je igrao Nacho, i to jako dobro, može li on igrati s Le Normandom?

Vidjet ćemo. Jako sam miran zbog toga kako su svi danas igrali. Mislim da smo jako dobro pokriveni na svim pozicijama, igramo na jako visokom nivou i imamo ponekad dva ili tri igrača na svakoj poziciji, ovisno o tome kako je posložena momčad. Jako sam zadovoljan sa svim stoperima koje imam, ali igrat će oni koji se budu najbolje osjećali.

Vjerojatno vam je laknulo što ste ovako dobro otvorili turnir. Teško je ostati smiren kad igrate ovako dobro?

Dio mojeg posla je upravo to, ostati smiren. Ne možemo kontrolirati što se događa izvana, ali možemo kontrolirati ono što mi radimo. Moramo biti smireni, a onda možemo daleko. Naravno da će čitava nacija biti euforična, svjesni smo toga, ali mi moramo ostati smireni, to je ključno.

Hrvatska je imala jako dobre dvije šanse i penal, brine li vas to?

Hrvatska je jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali mi smo ih zaustavili. Zapeli smo u obrani, znali smo da ćemo se morati ukopati u nekim trenucima i jako sam zadovoljan jer smo sve kontrolirali. Za ovako mladu momčad, s igračima koji prvi put igraju na Euru... Bili su usredotočeni na sve i čestitam im.

Puno se govorilo o tome kako se Hrvatska prilagodila utakmici nakon prvih 15 minuta, a vi ste onda promijenili stvari. Počeli ste napadati direktnije, jeste li zato počeli zabijati?

Igrali smo visoki presing jako dobro, blizu njihovoga gola. Imamo različitih taktičkih mogućnosti u ovoj momčadi i to smo koristili u datim trenucima. Imamo puno opcija, a kad imaš brze igrače kao što su Williams i Yamal, onda znaš da ćeš biti opasan. Pretvaramo ovu momčad u momčad za koju protivnici znaju da će biti opasna, dobri smo iz prekida i jako sam zadovoljan.

Yamal je najmlađi igrač u povijesti Eura. Kako ga vi doživljavate i kako je Morata?

Yamal je impresionirao sve na svim razinama i mora nastaviti raditi. Postat će s vremenom izvanredan igrač. Mi smo odigrali tek jednu utakmicu i ne moramo se toliko baviti jednim mladim igračem. Što se Morate tiče, dobio je udarac u koljeno, Rodri je imao neke grčeve, ali ništa strašno. Nadamo se da će se oporaviti za sljedeću utakmicu.

Kako ste zadovoljni Ruizom?

Što da vam kažem... Izvanredan je, igra na najvišoj razini. On je ogroman radnik i strašno se trudi, a mediji se njime ne bave puno. On je čovjek iz sjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.