Španjolski izbornik nakon razbijanja Hrvatske i Italije: Najbolji smo na Euru

Foto: Profimedia

LUIS DE LA FUENTE ponosan je i hvalisav, ali ima zbog čega biti. Izbornik Španjolske blista nakon što je njegova reprezentacija već nakon drugog kola maksimalnim učinkom i sjajnom igrom izborila i prolazak skupine i to s prvog mjesta, pa zadnji meč protiv Albanije igra za prestiž. Nakon što je Furija pobijedila Hrvatsku 3:0, riješila je i Italiju 1:0. No, rezultat jako laska aktualnim prvacima Europe. Ne pokazuje realno koliko je Španjolska bila bolja. To je jasnije ako se pogleda statistika meča:

Grafika: Sofascore

De la Fuente je nakon pobjede izjavio: "Sretan sam, zadovoljan i prije svega ponosan na moju grupu igrača. Neki dan sam rekao da se nikada ne umore igrati i pobjeđivati ​​i to su opet dokazali. Bila je to jako teška utakmica. Dominirali smo u svim fazama igre, napravili smo puno prilika, a rezultat je vrlo blag prema suparniku".

Španjolski izbornik je dodao: "Sve natjecateljske utakmice su različite. Moramo nastaviti raditi s ovom poniznošću znajući da još uvijek imamo prostora za napredak. Iduće utakmice zahtijevat će od nas da se poboljšamo, a igrači to još uvijek mogu"

Slijedila je moćna poruka: "Realno, nema boljih od nas na Euru. Poštujemo sve momčadi, ali samo moramo ovako nastaviti i mislim da možemo napraviti puno toga."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.