Španjolski mediji žestoko udaraju po Modriću: Odigrao je utakmicu za zaborav

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ sinoć je u El Clasicu odigrao jednu od svojih lošijih utakmica ove sezone. Hrvatski veznjak je u 76 minuta provedenih na terenu imao samo 49 dodira s loptom, tri puta je predriblan i osvojio je samo tri od 13 duela u kojima se našao. Jedino u čemu je bio na razini su bile duge lopte u kojima ima stopostotan učinak - 4/4.

Takva predstava jednog od senatora Reala izazvala je burne reakcije u španjolskim medijima, a najkritičniji prema Modriću bio je As koji njegovu partiju opisuje epitetima poput "užasan", "nula" i "očajan". Španjolski medij Modriću je dao ocjenu 2, a jedini lošije ocijenjeni igrač Reala bio je Benzema koji je dobio nulu.

"Modrić je zamijenjen u 76. minuti, a do tada je odigrao utakmicu za zaborav. U napadu nije napravio ništa, u obrani je bio nula, a od početka El Clasica bio je užasan. Pobijedio je u jedva 15 posto duela u koje je ušao. Zvijezda koja nas je nedavno očarala sjajem na Anfieldu, prečesto igra očajno kao na Camp Nouu", piše As.

Kritizirala ga i Marca

Nisu Modrić štedjeli ni drugi mediji u Španjolskoj, ali ipak su bili nešto blaži u kritikama. Tako je Marca, medij koji je baš kao i As, smješten u Madridu i jako blizak Realu, udarila po Modriću u vrlo odmjerenom i sažetom komentaru uz ocjenu.

"Bio je neprimjetan. Nije ulazio u prostore koje su igrači iz ofenzivne linije otvarali za njega svojim kretnjama. Dobro je izlazio iz pritiska, što je stvaralo i dobre situacije za Realove napadače. Imao je svoju ulogu sve dok mu nije ponestalo benzina pa je morao biti zamijenjen", piše Marca.

Navijački medij je najblaži

Kritični prema Modriću bili su i neki manji mediji. Tako je 90min objavio tekst s ocjenama u kojem je Modrić dobio 4 od 10, a lošije od njega kod Reala su ocijenjeni samo Federico Valverde i Nacho Fernandez. "Nije bio na svojoj razini, teško se nosio s De Jongovom energijom", upisano je uz ocjenu.

O Modriću je pisao i Managing Madrid, najveći Realov navijački medij koji podrobno prati zbivanja u klubu. Tamo je Modrić dobio šesticu, više od Danija Carvajala (4), Antonija Rudigera (5.5), Tonija Kroosa (5), Federica Valverdea (4) i Karima Benzeme (5).

"Pokušao je skupiti dovoljno energije i snage da odigra presing kakav je bio potreban, ali često je to bio uzaludan trud jer ostatak momčadi nije pratio. Heat map pokazuje da ga je bilo po cijelom terenu, ali je imao isti problem kao i Kroos, nikad nije uspio svojim autoritetom zagospodariti veznom linijom. Imao je samo 49 dodira s loptom", piše Managing Madrid.