transferi

Evo zašto se toliko čekalo s transferom Lewandowskog u Barcelonu

Foto: Profimedia

ROBERT LEWANDOWSKI novi je igrač Barcelone. Fantastični 33-godišnji Poljak bit će službeno predstavljen sljedećeg tjedna, a tijekom današnjeg dana bi trebao proći liječnički pregled i potpisati ugovor na tri sezone s opcijom produljenja na još jednu.

Barcelona će Bayernu platiti 45 milijuna eura plus još pet milijuna eura bonusa, a Poljak, koji će uskoro napuniti 34 godine, zarađivat će devet milijun eura po sezoni. Tako je Barcelona završila transfer o kojemu se pričalo mjesecima. Klub je s Lewandowskim bio u kontaktu još od veljače, Bayern se neko vrijeme inatio, ali je na kraju ipak pristao prodati Poljaka koji je ulazio u zadnju godinu ugovora.

Agent najveći problem

Španjolski novinar Alfredo Martinez sinoć je otkrio što je bila najveća prepreka u transferu Poljaka. On je na Twitteru objavio da je najveći problem bio Poljakov agent Pini Zahavi, koji nije spuštao svoju proviziju. Izraelac je tražio i na kraju dobio 20 milijuna eura, odnosno pet milijuna za svaku godinu Poljakova ugovora s Barcelonom.

On bi se momčadi trebao priključiti u SAD-u, gdje je Barcelona otputovala na ljetne pripreme i četiri prijateljske utakmice. Lewandowski će danas odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor te postati član kluba.