TRANSFERI

Španjolski prvoligaš želi veznjaka Dinama? Njegov agent: Pregovaramo s više klubova

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ŠPANJOLSKI prvoligaš Mallorca pregovara sa zagrebačkim Dinamom oko dovođenja 26-godišnjeg Marka Tolića, izvijestile su lokalne novine Diario de Mallorca ne navodeći izvor informacije. "Marko Tolić se sviđa uredu sportskog direktora kojim upravlja Pablo Ortells", piše taj dnevnik s otoka Mallorce u tekstu pod naslovom "Mallorca želi Hrvata Marka Tolića".

Tolić ima ugovor s Dinamom do ljeta 2025. godine. Prošle sezone upisao je 31 nastup, postigao tri gola te jednom asistirao za pogodak. Diario de Mallorca navodi da bi ga Mallorca otkupila od Dinama. "Njegova tržišna vrijednost je ispod dva milijuna eura, što je iznos prihvatljiv Mallorci. Također, ne treba isključiti mogućnost posudbe uz obvezu otkupa ugovora ispuni li ciljeve", navode.

Tvrde da se klub mora pojačati na poziciji ofenzivnog veznog nakon što je otišao 38-godišnji Salva Sevilla pa kao slobodan igrač potpisao za Alaves, klub koji je prošle sezone ispao u drugu ligu. Tolićev zastupnik Andy Bara kaže da postoji "više opcija" vezanih za budućnost igrača koji je prošle sezone s Dinamom osvojio hrvatsko prvenstvo.

"Pregovaramo s više klubova"

"Pregovaramo s više klubova, ali na kraju će odlučiti Dinamo i igrač. Moj je posao raditi, a njihov hoće li pustiti igrača ili ne te reći je li igrač zadovoljan klubom koji sam našao", rekao je Bara za Hinu.

Diario de Mallorca navodi da Tolić već poznaje grad Palma de Mallorcu jer je prije godinu dana, u lipnju 2021., na svom privatnom Instagramu objavio fotografije ispred lokalne katedrale u centru grada.

Posljednji hrvatski nogometaš koji je nastupao za Mallorcu bio je reprezentativni napadač Ante Budimir. On je u ljeto 2021. za osam milijuna eura prešao u Osasunu, također španjolskog prvoligaša. Mallorca je proteklu sezonu završila na 16. mjestu od 20 klubova Primere.