Španjolski veznjak: S Hrvatskom nikad ne znaš u kojem će smjeru utakmica otići

Foto: EPA

EUROPSKO PRVENSTVO počinje u petak utakmicom domaćina Njemačke i Škotske, dok će Hrvatska prvi susret na turniru odigrati u subotu u 18 sati u Berlinu protiv Španjolske. Španjolski veznjak Mikel Merino na konferenciji za medije najavio je utakmicu s Hrvatskom u skupini B, u kojoj su i branitelj naslova Italija i Albanija.

Merino, član Real Sociedada, rekao je da Hrvatska ima jedan od najboljih veznih redova u Europi i dodao: "S Hrvatskom nikad ne znaš u kojem će smjeru otići utakmica. Sposobna je kontrolirati utakmicu i natjerati te da patiš. Potrebno im je oduzeti posjed."

Merino je govorio o španjolskom izborniku Luisu de la Fuenteu, koji je u siječnju 2023. preuzeo momčad i dosad upisao 12 pobjeda, jedan remi i dva poraza. "Uvijek radi ono što je najbolje za momčad. Vjerujemo mu, čast ga je imati za izbornika", poručio je Merino, veznjak s 21 nastupom i jednim pogotkom za Španjolsku.

"Modrić ne posustaje, on je svjetska klasa"

Rekao je da su pod pritiskom, ali da je to normalno i dobro za momčad. Pitali su ga i o kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću, koji je kao legenda Real Madrida veliko ime u cijeloj Španjolskoj.

"Modrić ne posustaje, on je svjetska klasa. O njemu ćemo razgovarati s igračima Reala, ali to će ostati unutar reprezentacije", odgovorio je Merino, kojeg španjolski mediji ne vide kao prvotimca, već kao rezervu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.