Španjolsko čudo je uništilo Italiju. Odmah su stigle ponude dva engleska velikana

Foto: Epa

ŠPANJOLSKA je jučer u Gelsenkirchenu u derbiju drugog kola skupine B s 1:0 pobijedila Italiju i osigurala je prvo mjesto u grupi i prolazak u osminu finala. U 55. minuti fantastični Nico Williams je odlično probio i ubacio, Morata je promašio, ali je nesretni Riccardo Calafiori zakačio loptu i odbio je u svoju mrežu.

Tijekom svih 90 minuta gledali smo apsolutnu dominaciju Furije i pravo je čudo da je Italija prošla sa samo jednim golom u mreži. Italija nije imala nijedan ozbiljan šut u okvir Simona, dok je Donnarumma bio daleko najbolji igrač Azzura. Španjolci su promašili veliki broj prilika na ovoj utakmici, a omjer udaraca bio je 21-3 u njihovu korist. U zadnjem kolu u ponedjeljak od 21 sat će igrati Španjolska protiv Albanije te Hrvatska protiv Italije. 

Nico Williams uništio Italiju

Posebno je impresivno igrao Nico Williams (21) na lijevom krilu. Nesretni Giovanni Di Lorenzo jednostavno nije imao nikakvog rješenja kako da zadrži čudo iz Baskije, a igru mladog igrača Bilbaa posebno su apostrofirali i talijanski mediji.

"Spalletti ostaje izvrstan trener, ali neke od njegovih odluka bile su sasvim pogrešne", rekao je zamjenik urednika Gazzette dello Sport Stefano Agresti. 

''Počevši od odluke da Di Lorenzo starta protiv Nica Williamsa, a zatim i odluke da ga zadrži na terenu tako dugo. Početni sastav bio je pogrešan, a prve zamjene bile su jednako neuvjerljive jer je Di Lorenzo ostao na terenu s Chiesom. Španjolska je uništila Italiju na tom boku u prvom poluvremenu."

Williams je mogao i zabiti drugi gol na utakmici, ali fantastičan šut nakon prelijepog driblinga zaustavila je vratnica. Williams je naravno bio izabran za igrača utakmice, a već idući dan javila su se dva engleska velikana koja bi ga željela dovesti već ovo ljeto.

Arsenal i Chelsea se odmah javili, Barca ne može pratiti njihove ponude 

Kako prenose svi engleski mediji, Arsenal i Chelsea javno su pokazali interes, a odštetna klauzula od 55 milijuna eura nije problem za ta dva kluba. Za razliku od Barcelone, koja također želi Williamsa, ali taj novac nema. 

Arteta u njemu vidi igrača koji bi odmah mogao zauzeti svoje mjesto na lijevoj strani, desno bi igrao Saka, dok bi u vrhu napada Arsenala bio Viktor Gyokeres iz Sportinga s kojim je navodno sve dogovoreno.

S druge strane, Chelsea vidi svoju šansu u Marcu Cucurelli i smatra da ga on može nagovoriti na dolazak te da njih dvojica i u klubu kao i u reprezentaciji igraju na istoj strani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.