regija

Spasitelj Srbije zabio golčinu karijere. Izjednačio je rekord hrvatske legende

Screenshot: SportKlub

ALEKSANDAR MITROVIĆ i na početku kvalifikacija za SP 2022. i to s klupe nastavio je raditi ono što čini posljednjih godina - spašavati Srbiju.

Novi izbornik Dragan Stojković Piksi ostavio ga je među rezervama za prvi meč kvalifikacija protiv Irske (3:2) na Marakani.

Uveo ga je u 63. minuti pri rezultatu 1:1, a Mitrović je onda u šest minuta postigao dva gola i ušao u povijest.

Prvi gol je remek-djelo. Dragan Tadić je u brzoj akciji Srbije iz prve proigrao Mitrovića koji neočekivano, s 25 metara od gola iskosa na desnoj strani puca i sjajnim lobom savladava golmana Marka Traversa.

Divan gol je tim ljepši jer je Mitrović "teški centarfor" koji gotovo sve golove postiže iz neposredne blizine. To istaknuo i sam nakon utakmice:

"Mislim da mi je to najljepši gol karijere. Uglavnom sam postizao golove iz šesnaesterca. Reagirao sam instinktivno, znao sam da će me Tadić naći, vidio sam da je golman krenuo i probao sam. Nekada se mora riskirati i isplatilo se".

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MITROVIĆEVU GOLČINU

Ista koprodukcija bila je i za Mitrovićev drugi gol, kojim je Srbija potvrdila pobjedu. Samo sada je napadač Fulhama zabio u svom stilu; glavom nakon centaršuta.

Mitrović je tako u 62. nastupu za Srbiju postigao 38. gol. Njime se izjednačio s rekorderom Stjepanom Bobekom.

Zagrepčanin i golgeter Građanskog je u 22. godini nakon Drugog svjetskog rata prešao u Partizan te tamo postao igračka i trenerska legenda.

Za Jugoslaviju je u 63 utakmice postigao 38 golova. Kako je sljednik te nogometne reprezentacije Srbija, tamošnji savez i FIFA računaju da se Mitrović sada izjednačio s Bobekom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.